Георги Пеев с призив: Да помогнем на Адриана "Непримиримите Синьо

...
Георги Пеев с призив: Да помогнем на Адриана "Непримиримите Синьо
Коментари Харесай

Седмица след операцията във Виена Ади е добре и се...

Георги Пеев с апел: „ Да помогнем на Адриана ” "Непримиримите Синьо Хасково " подариха 800 лева за лекуването на Адриана

17-годишната Адриана Андреева, която беше оперирана във Виена, към този момент е по-добре и възобновяване ѝ върви към този момент сполучливо. Това обявиха самата ученичка на Езковата гимназия в Хасково и майка ѝ за haskovo.marica.bg. Двете дами са към момента във Виена, до момента в който Ади се възвърне до толкоз, че да може да пътува за България. По предварителни прогнози това би трябвало да се случи при започване на идната седмица. Ади беше диагностицирана със Стеноза на основен десен бронх и за лекуването трябваше сериозна сума пари. За единствено месец от благотворителни акции бяха събрани над 61 хиляди лв.. Сложната намеса беше осъществена от именития хирург проф. Валтер Клепетко, който преди време пък присади бял дроб на някогашния питот от Формула 1 Ники Лауда.

„ Още не можем да повярваме какво се случи. Всичко сега е като сън “, показа Даниела Грудева, майката на Ади. Самата госпожица пък към момента не може да схване обстоятелството, че интервенцията е предходна.

Ади описа също по този начин, че е впечатлена от изискванията в болничното заведение във Виена към пациентите. Всички са доста благи, общителни и те обгрижват от самото начало, добави тя, успяхме даже да се сприятелим и с дамата, с която лежахме в една стая. Изключително сме впечатлени и от отношението на проф. Клепетко към мен – извънредно земен и доста деликатен, не ни препрати към различен лекуващ доктор след интервенцията, а всякога той самичък персонално следеше за положението ми. Всеки път като ме видеше, питаше „ Как е моята другарка “, добави още Ади.

Двете споделиха още, че в България са минали през доста несгоди, преди да се появи разновидността за Виена. Ади е минала през инциденти, които биха уморили даже здрав човек „ Разочаровани сме от това, което получихме като отношение в Хасково и София, поставяха ни разнообразни диагнози, лекуваха ни от какво ли не “, описа Даниела. Само в Пловдив фамилията е срещнало положително отношение от медиците в университетската детска клиника. Там на Ади е направена бронхоскопия, след която следва краткотрайно усъвършенстване на положението ѝ. Направиха ми още една бронхоскопия и в София, за резултатите от която към момента не сме известени близо една календарна година, описа Ади. В Пловдив обаче те попадат доктор Александър Янкулов, който приема персонално здравословния ѝ проблем. Именно той „ открехва вратата “ на фамилията за лекуване в чужбина.

Имахме вид за Дрезден, Германия, показа майката на Ади, там обаче не ни устройваха нито изискванията, нито вида хирургическа намеса, която щяха да ѝ вършат, а и процедурата беше по-тромава. Тогава се появява разновидността за Виена, където Даниела има родственик – екскурзоводката Диана Пиперова, с която Хасковска Марица към този момент ви срещна.

В австрийската столица попадат на българин, пулмолог – Венцислав Петков, работещ в частна клиника, който ги насочва към проф. Клепетко. Ади и майка ѝ отпътуваха за Виена на 9-ти януари, мислейки си, че Ади ще бъде оперирана на 11-ти. Поради ангажимент на хирурга, интервенцията се отсрочва за 14-ти, което обаче е добре пристигнало за Ади и майка ѝ. Само четири дни след интервенцията, на 18-ти януари, Ади е изписана от болничното заведение и отсядат с майка си в хотел във Виена, до момента в който ученичката се възвърне още.

„ Бяхме доста изморени от пътуването и два дни не можехме да станем от леглото. Добре че отсрочена интервенцията, на 14-ти бяхме отпочинали, несъмнено за това бяхме и по-спокойни “, добави Даниела. Ади пък призна, че преди интервенцията също била спокойна и не се е тормозила, защото имала доверие на екипа на проф. Клепетко.

Запитана какво ѝ липсва най-вече, Ади отговори: „ Приятелите и контактите. Като си затворен толкоз време сред четири стени, няма по какъв начин да не ти дотегне и да искаш контакти. Липсва ми компанията ми. “

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР