Георги Парцалев продължава да разсмива България и 28 години след

...
Георги Парцалев продължава да разсмива България и 28 години след
Коментари Харесай

Помните ли Георги Парцалев? И от Софийска вода го помнят… Изпращат му сметки 28 г. след смъртта му…

Георги Парцалев продължава да разсмива България и 28 години след гибелта си. Легендарният комедиант към момента продължава да бъде безупречен длъжник на „ Софийска вода “, макар че от дълго време не е сред живите.

Рицарят на печалния облик си отиде вечно през 1989 година, единствено 10 дни преди огромната смяна. По подигравка на ориста обаче държавният служител, който геният най-вече осмиваше, се погрижи той да не бъде пропуснат. Георги Иванов Парцалев продължава да си „ заплаща ” постоянно водата в жилището на столичната улица „ Светослав Тертер “, където комикът живя през последните години от живота си. Така е и за месец септември, когато обичаният от цяла България артист си е „ платил ” почтително дължимите 15,27 лева изразходвана вода за месеца.

Парцалев е най-изрядният длъжник в кооперацията, на няколко пъти са му предлагани промоции, само че клиентът не се е възползвал от тях. „ Странна работа, на нас ще ни опишат играта, в случай че не платим даже за месец, а не им пука, че покойници от 20 и недостатък години са им клиенти “, недоумява Стоян, живеещ в същия вход на именитата кооперация. Обяснението на нелепата обстановката е, че партидата не е била трансферирана на имената на новите жители на жилището, за които явно създалите се условия не съставляват проблем. „ По-страшно щеше да е, в случай че не плащаха и Парцалев беше навъртял сметки за съд от оня свят “, разясняват хората от квартала.

Култовият български комедиант живееше в жилището на столичната „ Светослав Тертер “ до гибелта си на 31 октомври 1989 година Към този квартал той имал мощна тръпка, тъй като преди този момент живял на ул. „ Леонардо да Винчи “, също пресечка на „ Иван Асен “. Въпреки големия си гений той по този начин и не съумял нито да се облажи, нито да си купи лично жилище. Родната му къща в гр. Левски пък била срината до основи още преди десетилетия. Всичките си пари Парцалев влагал в сбирката си от антики, които били огромната му уязвимост. Апартаментът му бил същински музей – свещници, огледала, старинни часовници. В средата на стаята му била ситуирана огромната, позната на целия софийски хайлайф, черна маса с 6 стола.

След гибелта му плъзнала мълвата, че е бил заровен съвсем като тракийски цар дружно с полезностите си, само че преди 6 години, когато гробът му бе разровен, се оказа, че с него в земята не е легнала даже и една златна лъжичка. Тогава на Централните софийски гробища се развихри голям скандал, тъй като чиновници дефинираха акта на разравянето като опозоряване. По-късно обаче негови родственици обясниха, че това се е наложило, с цел да бъде заровена там неговата сестра Теодора Натова. Ценните предмети, които гробарите очаквали да зърнат, сега се намират в неговата къща музей в гр. Левски, където по стените са окичени и неповторими 12 икони, единствено една десета от цялостната сбирка с изображения на светии на комика, съобщи Блиц.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР