„Георги Парцалев е оставил много малко интервюта. Според колегите му

...
„Георги Парцалев е оставил много малко интервюта. Според колегите му
Коментари Харесай

Излиза допълнено издание на биографията на Парцалев

„ Георги Парцалев е оставил доста малко изявленията. Според сътрудниците му артистът не обичал да приказва за живота и работата си. Други негови съвременници настояват, че не е бил от галениците на тогавашните медии. В това ново издание съм присъединил (не)репетиран монолог, формиран от цитати, взети от негови изявленията. Опитах се да събера значими свидетелства за работата и любопитни обстоятелства от живота на един от най-обичаните български артисти. Добавени са и нови непубликувани до момента фотоси. “ – Георги Тошев. През 2020 година излезе първото издание на книгата „ Георги Парцалев.

Хамлет от град Левски “ и пълнометражният филм „ Рицарят на смеха “ във връзка 95-годишнината от рождението на артиста. Автор на книгата и режисьор на кино лентата е журналистът Георги Тошев. От през днешния ден в книжарниците можете да откриете второ допълнено издание на, още веднъж с логото на Книгомания. Книгата е първокласна, с твърди корици и цветна, състои се от 272 страници и съдържа над 300 фотоси, някои от които се разгласяват за пръв път. „ Това е допустимо най-пълното откъм елементи издание, което е излизало в миналото в памет на надарения актьор “, разяснява Георги Тошев. Представя се хронологично и без субективизъм животът и професионалното израстване на най-емблематичния български артист. На страниците в тази книга виждаме действителни свидетелства за живота на артиста, непубликувани фрагменти от персоналния списък на Г. Парцалев, непоказвани портрети с поименни подписи, мемоари и изповеди на най-близките сътрудници и другари до Парцалев – Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Латинка Петрова, Лили Иванова, Славчо Пеев, доктор Никола Пъдев, (близък другар на актьора), Зако Хеския, Константин Коцев и други.. Новото издание е допълнено също по този начин с цитати от взети изявленията на Георги Парцалев, направени в интервала 1972–1985 година

Според сътрудници и съвременници комикът не обичал да приказва за живота и работата си и след него остават напълно малко изявленията. Не е измежду галениците на тогавашните медии. В новото издание на книгата ще прочетете любопитни обстоятелства и значими свидетелства за живота на един от най-обичаните български артисти. От редовете ще усетите мирогледа на Георги Парцалев по тематики като известността, старостта, публиката, младите, радостното и тъжното в живота и други. „ Когато човек се занимава и живее с хумора, тогава у него се основава и друго чувство – за нещо тъжно. Аз съм сензитивен човек и постоянно диря тъжното в комичното и на сцената, и в живота. “ – Георги Парцалев. Първото показване на „ Георги Парцалев. Хамлет от град Левски – второ допълнено издание “ ще бъде в Берлин на 6 април. По време на премиерата ще бъде излъчен и документалният филм на режисьора Георги Тошев в памет на Георги Парцалев: „ Рицарят на смеха “.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР