Георги Марков На 46 години е починал бившият футболен национал

...
Георги Марков На 46 години е починал бившият футболен национал
Коментари Харесай

Отиде си бившият футболен национал и шампион на Левски Георги Марков


Георги Марков

На 46 години е умрял някогашният футболен национал и първенец на Левски Георги Марков. Той е бил открит мъртъв в дома си в столичния квартал " Бояна " във вторник, оповестиха спортни издания. Предполага се, че причина за гибелта му е инфаркт, защото преди две години той претърпя сърдечна интервенция.

Роденият на 20 януари 1972 година в Гоце Делчев Марков ще бъде запомнен най-много с маркирания гол във вратата на Англия в европейска подготовка през 1999 година за равенството 1:1 на стадион " Българска войска ". Към момента той е последният българин, разписал се в мрежата на отбора на Англия. Единственият, с изключение на него, който е правил това, е легендата Георги Аспарухов-Гунди. Общо с националната фланелка Георги Марков е изиграл 36 мача.

Футболистът стартира кариерата си в отбора " Пирин " на родния му град. След това минава в " Ботев " (Пд), " Локо " (Сф), с цел да стигне до " Левски ". С екипа на сините става първенец на България през 2001 и 2002 година, а също по този начин е троент притежател на купата на страната с отбора на Левски през 2002, 2003 и 2005 година

Бившият бранител има на сметката си в родното състезание 16 гола и 347 мача в " А " група, изиграни в интервала 1999 – 2005 година

В чужбина записва къси престои в " Трабзон " (Тур) и " Ерготелис " (Гър).

След края на кариерата си като футболист Марков става изпълнителен шеф на " Локо " (Сф). Следват задължения в управленията на " Ботев " (Пд) и " Септември ".

Това е вторият футболист от редиците на " Левски ", който си отива в границите на няколко дни, откакто през уикенда на 67-годишна възраст умря легендата на " Левски " Павел Панов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР