Георги Любенов от бНТ пита новия шеф на СЕМ Бетина

...
Георги Любенов от бНТ пита новия шеф на СЕМ Бетина
Коментари Харесай

Бетина Жотева гневна на 111-тото ни място по свобода на словото. Ах недей…

Георги Любенов от бНТ пита новия началник на Съвет за електронни медии Бетина Жотева, какво мисли за 111-тото място на България по независимост на словото. Бетина Жотева дава отговор: Не дълбай с длетото фино... Има такава остаряла градска ария. Как по този начин сме на 111-то място по независимост на словото?! По какви критерии? Хиляди публицисти са афектирани.
Те работят по почтено по 12 часа дневно, само че са на 111-то място до Того и Гвинея. Как по този начин?! Обидно ми е! Социологическите изследвания се вършат с анкети сред хиляда и двеста жители да вземем за пример. Кого са питали от „ Репортери без граници “? Това не е действително.

Бетина е учудена. Хайде, бе...

Някои обстоятелства.

1. Трима се обаждали на генералния шеф на БНР Светослав Костов да го „ поучават “ Силвия Великова да бъде свалена от ефир, тъй като отразявала „ неуместно “ митингите против избирането на Иван Гешев за основен прокурор. И до момента следствието не е разкрило кои са се обаждали. Дори не се търси.

2. Срещу публицисти от медии, които подлагат на критика дейности на властта и прокуратурата, се повдигат обвинявания, изпращат им се инспекции от Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, ДАНС, полиция и прочие Запорират се техни сметки и парцели.

3. Рекламодатели са притискани да не подписват контракти с такива медии. Можем да изброим банки и компании, които са предизвестени, че ще имат проблеми, в случай че популяризират в избрани медии.

4. Делян Пеевски има и управлява към 70 на 100 от главните медии. Контролира разпространяването на издания на хартиен притежател.

5. След придобиването на Нова тв от братя Домусчиеви множеството публицисти и водещи, които са изразявали по някакъв метод мнение, друго от това на Пеевски, прокуратурата и държавното управление – са отстранени.

6. Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че публицистите от Евроком Люба Кулезич и Сашо Диков от време на време ходели в Белград да си презареждат батериите. Внушението е, че презареждането става при банкера Цветан Василев. Без нито едно доказателство.

7. Генералният шеф на Българска национална телевизия освободи известни имена от националната телевизия също поради тяхната гражданска позиция.

8. Премиерът назова кореспонденти „ мисирки “.

9. Журналистът Слави Ангелов бе пребит.

10. Биячите на журналиста Стоян Тончев бяха освободени поради незадоволително доказателства.

11. Пеевските медии нападнаха заедно журналистката Венелина Попова, която разяснява дарения на депутата от Движение за права и свободи и зададе въпроси към негови компании и произхода на парите.

12. Журналистът от Силистра Димитър Пецов е „ профилактиран “ от локалната полиция и прокуратура, повдигнато му е обвиняване за открити в колата му опиати. „ Вината “ му е, че писал по какъв начин се усвояват от локалната власт средства, предопределени за потърпевши от изключителното състояние.

13. Доклад на Държавния департамент на Съединени американски щати за правата на индивида през 2019 г: Запазва се безпокойството, че съществува корпоративен и политически напън, комбиниран със засилващо се и непрозрачно концентриране на медийната благосъстоятелност и разпространителските мрежи, както и държавно контролиране на ресурсите и поддръжката за медиите, са нанесли съществени вреди на медийния плурализъм “.

14. Хендрик Зитих, шеф на Медийната стратегия за Югоизточна Европа на фондация „ Конрад Аденауер “, на 05.04.2020: Медийната обстановка в България, от позиция на моя опит, е тежка. Знаете за 111-то място, последно от страните в Европейски Съюз. Това състояние през последните години освен не се усъвършенства, само че се утежни. И това е доста тъжна обстановка за държава-членка на Европейски Съюз.

15. Член на Съвета за електронни медии (СЕМ) е Галина Георгиева. Тя е приключила филиал на УНСС във Враца със компетентност " Аграрна стопанска система " и междинен триумф " Добър 3,89 ". Справка: уеб сайтът на Народното събрание. Георгиева е препоръчана от ГЕРБ, определена от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Предложена персонално от ръководителя на комисията по просвета и медии Вежди Рашидов.

Това са единствено част от аргументите да сме там, където сме. „ Репортери без граници “ нямат никаква виновност. Хиляди публицисти се срамят от това. Някои от тях се преследвани и репресирани по всички способи и с всевъзможни средства. Заплахи, стопански напън, нападки от проправителствени медии и прочие

Медийната среда в България се образува от олигарси, корумпирани политици, кръгове и лица от задкулисието. Не знаем дали в Съвет за електронни медии е по този начин, само че има подозрения. Жотева не ги разсея.

Тя знае всичко това. Но споделя друго. И това е проблем за свободното слово. Съвет за електронни медии щял да се бори с подправените вести и медийни операции. По този метод ли? Егати!

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР