Георги Илиев стана футболистът с най-много срещи в историята на

...
Георги Илиев стана футболистът с най-много срещи в историята на
Коментари Харесай

"Локомотив" излезе втори в историческия мач на Георги Илиев

Георги Илиев стана футболистът с най-вече срещи в историята на елитното състезание на България. Капитанът на " Локомотив " (Пд) във вчерашния дуел записа своя мач №455 в XIV кръг от сегашния сезон в Ефбет лига, с което усъвършенства досегашния връх на легендата на " Ботев " (Пд) Марин Бакалов.

Ветеранът на градския противник пристигна персонално в парка Лаута, с цел да връчи на новия рекордьор възпоменателен плакет във формата на футболна обувка преди дуела на " черно-белите " против " Черно море ". По подигравка на ориста точно " моряците " са родният клуб на Илиев и точно с екипа на варненци той има най-вече срещи в шампионата - 318. Останалите му мачове са за " Локомотив " (80) и ЦСКА (57).

Рекордът на Бакалов оцеля тъкмо 20 години откакто някогашният халф приключи кариерата си след сезон 1998/1999 година В Топ 5 на безконечната класация са още Динко Дерменджиев (447 мача), Виден Апостолов (444) и Тодор Марев (422).

" Не чаках това да ми бъде специалността - показа Георги Илиев пред " Диема Спорт ". - Дебютът ми беше с " Черно море " против " Ботев " (Пд) през 1999 година и загубихме злополучно с 0:1 от дузпа, само че бях удовлетворен от играта, която демонстрирах тогава. Не чаках нито да стартира, нито да бъда толкоз спокоен по време на мач. Първият ми гол пристигна против " Литекс " в първия домашен мач. Бяха първенци от предната година и бихме 3:2 - страховит мач. Бях горделив, че за повторно се залага на мен и оправдах доверието, и то с гол, само че несъмнено има неща, които остават в теб и ги помниш, като че ли са били през вчерашния ден. "

В историческия за Илиев мач " Локо " (Пд) се наложи над " Черно море " с 1:0 и излезе на второ място в класирането зад първенеца " Лудогорец ". Трети е " Левски ", който ще изиграе своя двубой от XIV кръг на следващия ден против " Дунав ".

Единствения гол означи по доста хубав метод Димитър Илиев, който се разписа с техничен диагонален удар от границата на наказателното поле в 14-ата мин. За нападателя това беше 9-и гол в Ефбет лига и общо 11-и от началото на сезона във всички шампионати. Досега Илиев не беше вкарвал повече от 11 гола в една акция от кариерата си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР