Георги Господинов ще бъде номиниран за литературен Нобел. Писателят отново

...
Георги Господинов ще бъде номиниран за литературен Нобел. Писателят отново
Коментари Харесай

Номинират Георги Господинов за Нобелова награда

Георги Господинов ще бъде номиниран за книжовен " Нобел ". Писателят още веднъж ще бъде нашето предложение за популярната премия.

Господинов сплоти нацията на вчерашния празник на буквите - 24 май, откакто завоюва интернационалната литературна премия " Букър " с романа си " Времеубежище ". Господинов си подели оценката с Анджела Родел, която преведе книгата на британски. Церемонията се организира в Лондон, а ръководител на журито беше френската писателка Лейла Слимани.

" Нашият победител, " Времеубежище ", е брилянтен разказ, цялостен с подигравка и потиснатост ", написа Слимани, представена на формалния уебсайт на премиите " Букър ".

От неспокойствие писателят не запомнил да се храни през вчерашния ден през целия ден. На Анджела й паднал гласът, преди да вземат наградата.

" Това е задълбочена работа, която изследва доста настоящ въпрос: Какво се случва с нас, когато спомените ни изчезнат? Георги Господинов съумява отлично да се оправи както с самостоятелните, по този начин и с груповите ориси, и точно този комплициран баланс сред интимното и универсалното ни убеди и докосна ", пишат в уеб страницата на " Букър ".

Още в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР