Георги Глушков и Атанас Голомеев, две от най-ярките баскетболни легенди

...
Георги Глушков и Атанас Голомеев, две от най-ярките баскетболни легенди
Коментари Харесай

Георги Глушков: На Европейското можем да победим и силен отбор, трябва да правим по-малко грешки

Георги Глушков и Атанас Голомеев, две от най-ярките баскетболни митове на страната ни, споделиха своите упования от присъединяване на националния тим на Европейското състезание през септември.

Те са уверени, че отборът ни може да се показа на равнище на шампионата, който Българска национална телевизия ще излъчва. Двамата бяха посетители в предаването " Арена спорт ".

Председателят на федерацията Георги Глушков разяснява и обстановката от полуфиналния мач за Купата на България сред Левски и Балкан Ботевград. Срещата беше прекратена за 30 минути поради ексцесии с почитатели.

" Неприятна обстановка, от време на време се случва, страстите са огромни. Мачът беше сериозен, залогът е огромен, както за единия, по този начин и за другия тим. Може би отсъствието на аудитория за Левски ослаби вниманието на хората от защитата, по тази причина и страстите ескалираха. И двата тима на финала са готови. И Рилски състезател, и Левски, които ще играят на финала ", сподели Георги Глушков.

Той разяснява и какво би трябвало да усъвършенства отборът ни за Евробаскет през есента.

" Трябва да играем като в някои от мачовете от квалификациите. Бихме могли да победим и мощен тим, има и такива тимове като нас. Има вероятни мачове, всичко зависи от нас, би трябвало да вършим по-малко неточности. Темата за съдиите е безкрайна ", добави Глушков.

Атанас Голомеев също взе отношение по абсурда в Ботевград от полуфиналния мач на Левски с Балкан: " Имаше 2-3 доста противоречиви съдийски отсъждания. Беше ощетен Балкан и се играеше панер за панер, напрежението ескалира и съдиите не съумяха да овладеят залата. Излишно се загуби време. Неприятна обстановка ".

" С огромни очаквания отиваме на това Европейско състезание. Но би трябвало да бъдем и реалисти. Не може да се чака някакъв огромен триумф, само че това е единственият в Европа конгрес, на който можеш да се изявиш, да те видят. Ние на друго не можем да разчитаме, нямаме други характерности с изключение на Александър Везенков, би трябвало да играем групово. Дано Везенков да взе участие. Имаме своите шансове, не са огромни, само че ги имаме. Отборното самочувствие идва от самостоятелното самочувствие ", сподели Голомеев, който е и рекордьор по участия на европейски шампионати с екипа на България.
 Александър Везенков: Победата беше доста значима за нас
Александър Везенков: Победата беше доста значима за нас

Българинът е благополучен, че тимът му ще е хазаин на плейофите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР