Георги Георгиев (вдясно) при получаване на инвеститорски сертификат през 2017

...
Георги Георгиев (вдясно) при получаване на инвеститорски сертификат през 2017
Коментари Харесай

Георги Георгиев, "Теклас": Работим по малки поръчки, но обемът значително намаля

Георги Георгиев (вдясно) при приемане на инвеститорски документ през 2017 година за следващото разширение на завода на " Теклас " в Кърджали

© Надежда Чипева " Теклас България " е дъщерна компания на турската Teklas, която създава съставни елементи от каучук, пластмаса и метал за автомобилната промишленост. Групата има фабрики в още четири страни - Турция, Китай, Мексико и Сърбия, а най-голямата й индустриална база е в Кърджали. Българското отделение включва също заводи в Крумовград и Момчилград, а нов цех сега се строи във Враца. За 2018 година приходите на компанията нарастват с 22% до малко над 370 млн. лева, а чистата облага е 52.4 млн. лева По данни от АПИС към януари 2020 година в сдружението работят близо 2750 души.
" Теклас България " продължава ли да работи, като се има поради, че доста снабдители бяха наранени от затварянето на автомобилните фабрики в Европа?

- Практически всички фабрики стопираха произвеждане, а ние работим единствено за автомобилните компании, тъй че това няма по какъв начин да не ни се отрази. Засега работим, имаме дребни поръчки за Европа, само че ще забележим какъв брой време ще продължим. Обемът като цяло доста понижа.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какви са разновидностите за служащите ви?

- Имаме аварийни разновидности, платени и неплатени отпуски, въпреки че към този момент не планираме да пускаме хората в неплатен отпуск. Може би ще минем на половин работен ден. Независимо от това ще покриваме 100% от заплатите, имаме още благоприятни условия. Ще е хубаво и в случай че можем да използваме помощта 60:40 от страната.

Сегашната обстановка ще забави ли проектите ви за новия цех във Враца?

- Не. Там се строи доста интензивно, няма закъснение. Това е добре и за строителя, че има работа. Най-късно до два месеца заводът ще е подготвен.

Имате ли проблем с доставките?

- Доставките не са проблем, само че всичко на процедура е спряло. Зависими сме само от автомобилните фабрики. Ако те проработят, ние можем незабавно да почнем да произвеждаме предходните количества.

Интервюто взе Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР