Георги Гегов бе сред заможните мъже на България. Той е

...
Георги Гегов бе сред заможните мъже на България. Той е
Коментари Харесай

Още един роден милионер си отиде! Кой бе Георги Гегов?

Георги Гегов бе измежду заможните мъже на България. Той е потомствен енергетик, наследник на Кирил Гегов - дългогодишния началник на " Булгаргаз ", още до момента в който сдружението обединяваше търговията с природен газ и мрежовите услуги.

Приживе Геогри Гегов бе считан за един от най-опитните ни енергетици.

През 2010 година той оглави българо-руската компания за плана " Южен поток ".

Той бе включен и в делегацията, която отпътува през 2015 година в Москва за договаряния с съветския президент Владимир Путин и с представителите на Газпром.

Георги Гегов живееше с някогашната депутатка от ГЕРБ Теодора Георгиева. Освен другите си активи, двамата имат четири жилището в София, три гаража и три магазина. На името на Теодора Георгиева е записан и Мерцедес - ML, платен през 2008-а за 86 хиляди лв.. Общо двамата имат влогове в банки за над 250 хиляди евро и 36 хиляди щ. Долара.

За последно към името на Гегов се разшумя през октомври предходната година. Тогава от Българска социалистическа партия упрекнаха предприемача в лобиране по кумска линия. Тогава стана ясно, че брачната половинка на Александър Ненков от ГЕРБ на която Гегов е кум, е била назначена на пост в държавната „ Булгартрансгаз “. След абсурда тя напусна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР