Георги ДИМИТРОВВ последно време столичната кметица Йорданка Фандъкова вече не

...
Георги ДИМИТРОВВ последно време столичната кметица Йорданка Фандъкова вече не
Коментари Харесай

Фандъкова се провали като пердето на ГЕРБ

Георги ДИМИТРОВ

В последно време столичната кметица Йорданка Фандъкова към този момент не е същата, считат анализатори. "Фандъкова, излез от дупката! " - такова беше мотото на един митинг против цялостното творчество на градоначалничката, извършен паралелно с митинга на майките на деца с увреждания. Това с дупките се оказа много заразително. Дупката във Варна, дупката зад паметника на Стефан Стамболов в столицата. В дупката на далаверата пропаднаха и жълтите павета, знак на София. Фандъкова доста се била пързаляла по тях, изясняват от инженеринга.
Последните поправки и поправки на ремонтите, като тия на "Графа ", "Дондуков ", "Витошка " и другаде, преляха чашата на търпението и на най-търпеливите софиянци и посетители на столицата. Дори във вярната на ГЕРБ "Реститут махала ", както назовават централната "синя зона " на София. Тя също беше разрязана от окопи, траншеи, редути и противопешеходни ламаринени огради, към които като танкове боботеха багерите и булдозерите на компания "Джи Пи Груп ". Фирма, прочула се от Своге до третия лъч на метрото по посока "Овча Купел ".
"Не съм пипнала и един лев ", оправда се авансово кметицата против слуховете за тлъсти комисиони по отношение на поголовните разкопки. Враговете й от остарялото дясно незабавно я подкараха, че

"тя левове не пипа от дълго време, единствено долари и евро "

Доверието в "Доброто Данче " стартира да се пропуква, още когато кметицата, като мечка стръвница се хвърли да пази скъпото трамвайно билетче от 1,60 лева, да апелира до оня свят в съда цената на билета на подчинената й "Градска подвижност ". Тогава по инерция хората към момента имаха вяра, че тия под Фандъкова са отговорни, а не горката кметица.
Като какво беше замислена Фандъкова при започване на Борисовото царуване? Да си спомним, че в постоянните избори за кмет учителката от Самоков беше избирана на два пъти "на косъм " на първи тур с 50,01 %. С етнически избор, измами и разменени чували с подправени бюлетини. Да не забравим и за изборния затвор в зала "Арена Армеец ", в който няколко хиляди членове на секционни комисии скандираха "мафия, мафия! "
Още в самото начало пиарите на ГЕРБ осъществиха с Фандъкова няколко опорни точки. Първо, тя беше замислена като "Русата кукла Барби " на ГЕРБ с внушението, че партията не се състои единствено от навъсените тъпоглавци към Бойко Борисов, Цветан Цветанов и СИК. И да служи като едно красиво "перде " на колосалния обир на София. При това "Барбито " трябваше да влияе освен на София, само че и на цяла България.
Второто подстрекателство беше, че тя не е марионетка, а решителна женица с надпартийно мислене, която не слуша Началника и ръководи София единствено за софиянци, не за "котараците " от компаниите.
Третата опорка беше за "Доброто Данче " и неприятните съветници и началници на столичните предприятия, спуснати от ГЕРБ. Че тя, дамата, прави всичко, единствено дето Партията й пречи. Не инцидентно придворната социология помпаше нейния

Рейтинг като краставица с нитрати

И в този момент, след сблъскването на софиянци с ръбестата реалност, утвърждението към Фандъкова по инерция е по-голямо в провинцията, в сравнение с в София.
Недоверието в тези митове се прокрадна, когато Борисов прогласи "Доброто Данче " за заместник-председател на ГЕРБ наедно с вездесъщия Цветанов. Спомнихме си и друго. Че без значение дали тя или някой зад нея управлява града, тя е кметът и тя носи отговорност за всяка плочка и паве. Нищо, че всичко се взема решение от Бащицата и неговия оракул Цветанов.
Известно е и трето, че по отрасловото систематизиране на дейностите Фандъкова управлява и дава отговор за превоза, строителството, снегопочистването и сметоизвозването, за монополите като "Топлофикация " и "Софийска вода ". Парните ваканции посред януари и февруари предходната година в половината региони на града са тъжно удостоверение за това.
Така ръководената директно от Борисов и Цветанов столица (с Фандъкова или без Фандъкова) от ден на ден се трансформира в необратима руина. Стотици километри от дребните улици и тротоари, дори в центъра, са като след бомбардировка. Няма активност, от която да не смърди на поголовна спекулация и тотална несръчност. При това се краде не в проценти, а в пъти. София се оказа

черната дупка на цяла България

Като една галактическа стихия тази дупка на ГЕРБ с голяма гравитация всмуква всичко във времето и пространството. Бюджетни запаси, капитали, еврофондове, корумпирани служители, авантюристи и гастрольори, наркодилъри и клошари от цялата страна...
ГЕРБ изцяло умишлено построи София като свръхцентрализирана система, знаейки, че по-малките административни единици са по-независими и по-прозрачни против корупция. А такава голяма територия - от Пасарел до Банкя и от Витоша до Стара планина, се ръководи извънредно мъчно, изключително при отчайващия мисловен и професионален потенциал на "калинките ".
Независимо, че се избират, районните кметове нямат никакво значение и независима финансова власт. Гигантският брой служители не са научени на нищо друго, с изключение на да се продават на кг. Пак повтаряме, не в проценти, а в пъти. Примери - повече в сравнение с страници има сред кориците на книгата "Винету ".
Мнозинството общински съветници са крадливи и некомпетентни. Повечето, да не кажем всички, нямат нито един работен ден в действителния бранш. Да не приказваме, че доста от тях не са виждали трамвай и рейс от вътрешната страна. Но другояче са подготвени да раздуят зоните за

платено паркиране до Перник и Пазарджик

От ресурсна позиция за самото битие на ГЕРБ столицата е по-важна, в сравнение с цяла България. Въпрос на живот и гибел. Не инцидентно те одобряват на нож всяко непознато тяло в тази крепост, даже избирането на един-единствен областен кмет от друга партия. Средновековната кавга с кметицата на регион "Младост " Десислава Иванчева, без оглед на нейната виновност или непорочност, е сладкодумен образец.
Как може да се разбие тази цитадела, в която ГЕРБ и мафията наподобяват непоклатими и безконечни? При съществуването на единствено 7 съветници на Българска социалистическа партия, заемаща трета позиция след остарялата десница. Това до момента изглеждаше задача невъзможна.

Какво да се прави?

Червената съпротива има няколко потребни начални хода, с които да покаже, че желае да ръководи София. Досега това въобще не изглеждаше по този начин - на предходните избори се говореше за положително показване, за мощни проценти, само че в никакъв случай за победа и за взимане на властта.
Кампаниите се водеха неенергично, в последните двайсетина дни преди локалния избор. Кандидатът на Българска социалистическа партия за кмет проф. Михаил Мирчев, да вземем за пример, остана незнаен дори за партийния актив до самия избирателен ден. Дори партийни секретари по места по инерция мислеха, че би трябвало да гласоподават за безконечния претендент за всичко Георги Кадиев, а не за Мирчев. С какво да се стартира?
Първо. Кандидатът на Българска социалистическа партия би трябвало да стане прочут най-малко година преди локалните избори. Той би трябвало да сплотява доста по-голям брой гласоподаватели, в сравнение с е партийният актив. Всички, на които им писна освен от ГЕРБ, само че и от 30-годишния бардак, на който наподобява градът.
Второ. Десетината депутати от Българска социалистическа партия, определени от София, да се заемат с града

по модела на Елена Йончева в Хасково

Ако не беше тя, а се разчиташе на тамошните двама съветници от Българска социалистическа партия, и до ден сегашен народът нямаше да знае за феодалните схеми на Делян Добрев в този град. Софийските съветници са някак безсилни и незабележими заради своята цифрова, а оттова и политическа непълнота.
Трето. Съветниците от Българска социалистическа партия да се центрират в няколкото съществени области, от които зависят всички софиянци, а освен преференциалните им гласоподаватели в техните квартали. Такива са "Топлофикация ", "Софийска вода ", превозът, строителството, образованието и опазването на здравето. И чудовищната корупция. Да не се мотаят с никакви странични занимания от сорта на градинки, пързалки, пейки, къртичинки и бордюрчета, цветенца и листенца.
Четвърто. Изготвяне на радикална опозиционна опция и опозиционно държание на това, което съставлява столичното състояние сега.
Пето. Време е в Българска социалистическа партия да се намерения за мандатност и на общинските съветници, тъй като се основава усещане за залежаване и колаборационизъм с политическия конкурент. Отново би трябвало да дадем образец с президентските избори и успеха на Румен Радев. Защото нова власт и нова система се вършат с нови хора.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР