Георги Дичев, председател на Камарата на частните съдебни изпълнители ©

...
Георги Дичев, председател на Камарата на частните съдебни изпълнители ©
Коментари Харесай

Камарата на ЧСИ предлага всички институции да влязат в електронната препоръчана поща

Георги Дичев, ръководител на Камарата на частните правосъдни реализатори

© Надежда Чипева Часове преди съвещанието на парламентарната правната комисия, на което би трябвало да се оформи дефинитивно проектозаконът за изключителното състояние, от Камарата на частните правосъдни реализатори (КЧСИ) приготвят ново предложение за включване в плана, което да подсигурява сигурната електронна връзка сред институциите. Камарата приканва всички държавни институции, в това число съдилищата, КАТ, имотния указател, Централния указател на особените залози и други, а също по този начин и банките и всички работещи компании, да се включат в общата среда за електронна предложена поща, поддържана от Държавната организация електронно ръководство (ДАЕУ) . (Повече за услугата електронна предложена поща вижте тук)

От Камарата оферират и съответен нов текст в плана на Закон за ограниченията по време на изключително състояние, който да стане нормативното съображение за наложителното включване на институциите в системата. Той гласи:

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Задължават се всички държавни органи, общини, съдилища, банки, нотариуси и правосъдни реализатори в едноседмичен период да се включат в системата за електронна пощенска услуга към Държавна организация за електронно ръководство " .

Платформата е част от електронното държавно управление на България, една налична, функционираща система, която е законово организиран метод за несъмнено електронно изпращане и приемане на кореспoнденция - електронен аналог на писмо с противоположна квитанция. Чрез нейното потребление ще се отстрани опцията за заразяване с COVIT-19, което е изцяло евентуално при приемане на хартиени писма, а въпреки това това ще даде опция на всички институции да работят в тази изключителна конюнктура, се споделя в подготвяното писмо на КЧСИ до Народното събрание и ДАЕУ.

Незабавното прекосяване на всички органи, банки и компании към електронно ръководство е единственият метод да се предотврати цялостният колапс на административния и икономическия живот на страната в положение на тежка рецесия, показват още от камарата.

" В изискванията на изключително състояние, считаме, че е належащо страната да употребява наличните си запаси, с цел да минимизира големите загуби и колосалното влияние върху обществото от въведените рестриктивни ограничения. В законопроекта за ограниченията в изключително състояние се разисква да се спре работата на съдилища, нотариуси, правосъдни реализатори, което значи на процедура блокиране на банковата система и колапс на страната. Подкрепяйки ограниченията на държавното управление за ограничение разпространяването на вируса, не можем да останем безучастни за последствията от готвеното прекъсване на основни за държавността функционалности. Както към този момент декларирахме в формалното ни мнение, считаме мярката " прекъсване на изпълнителни каузи " за последна мярка, която ще лиши стотици хиляди жители, физически лица от предстоящи и събрани средства. Предлагаме вместо да се одобряват ограничения, които ще доведат до непредвидими последствия, страната да употребява една налична, функционираща система ", се споделя в писмото, което ще бъде изпратено през днешния ден до Народното събрание по електронната поща.

" Държавата, компаниите и жителите би трябвало да създадат всичко належащо, с цел да се лимитират физическите контакти сред хората, като в същото време институциите продължат да действат, с цел да оказват помощ на хората. В 21-ви век електронната връзка е безусловно наложителна, даже и без да има зараза ", разяснява за " Капитал " ръководителят на КЧСИ Георги Дичев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР