Георги Дерменджиев ще е четвъртия български треньор в елита на

...
Георги Дерменджиев ще е четвъртия български треньор в елита на
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев ще е четвъртият български треньор в Казахстан

Георги Дерменджиев ще е четвъртия български треньор в елита на казахстанския футбол. 63-годишният експерт ще поеме бронзовия медалист от предишния сезон " Ордабасъ " (Шикмент), заяви Българска телеграфна агенция.

Дерменджиев към този момент е в Казахстан за последни разяснения към контракта. В сряда тимът отпътува за предварителен лагер в Турция, който ще продължи до 28 януари. Очаква се в околните часове назначението на българина да бъде доказано публично.

В края на предходната година някогашният треньор на " Лудогорец " преговаряше с различен тим от Казахстан - " Иртиш ". В последна сметка обаче до съглашение сред двете страни не се стигна.

За пръв път в кариерата си Дерменджиев ще работи отвън България. В двата интервала, в които беше отпред на " Лудогорец ", той завоюва три пъти купата, по един път Купата и Суперкупата на България и два пъти вкара тима в груповата фаза на Шампионската лига.

Преди това съвсем цялата му кариера минава като асистент - в " Литекс " и " Лудогорец ", като се изключи къси престои като старши треньор на " Спартак " (Пловдив) и " Сливен ".

В " Ордабасъ " Дерменджиев ще размени на поста руснака Алексей Петрушин. Под управлението на Петрушин тимът реализира рекордно класиране в шампионата и за пръв път в историята си ще взе участие в европейските клубни шампионати.

По-рано този месец в Казахстан дебаркира още един български треньор - Никола Спасов, който ще води " Кизил Жар ". Другите двама български треньори в локалната Висша лига са Станимир Стоилов, който завоюва четири следващи трофеи с " Астана ", и Стойчо Младенов, който е отпред на " Кайсар ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР