Георги Чолаков и Йосиф Баракат са големите победители, изпратили видеоклип

...
Георги Чолаков и Йосиф Баракат са големите победители, изпратили видеоклип
Коментари Харесай

Варненски ученици спечелиха конкурса Имам бизнес идея!

 Георги Чолаков и Йосиф Баракат са огромните спечелили, изпратили видеоклип на Областния информативен център-Варна в границите на националния онлайн конкурс за младежи " Имам бизнес концепция! “. Идеята на учениците от 11 клас от варненската Професионална техническа гимназия е с екологична устременост и е обвързвана с внедряване на съдове за еднократна приложимост, създадени от пшеничени трици. Клипчето събра 274 лайка и отреди на тима първото място.

На втора позиция гласувалите във Facebook подредиха бизнес концепцията на екипа на деветокласника Алекси Митков от ПГХХВТ " Димитрий Иванович Менделеев “ – Варна, по която работиха и Надежда Авренска, Иванеса Чанакова и Гергана Георгиева. Клипчето получи 225 лайкове в обществената мрежа. Учениците залагат на произвеждане на лечебна хранителна добавка за здравословно меню и профилактика на постоянно срещани болести.

Третото място е за Борис Стоянов – възпитаник в 11 клас в Първа езикова гимназия – Варна. За неговия клип, който показва концепция за цифров маркетинг, гласоподаваха 193 души. Участникът предлага разработване на таргетирани реклами за бизнеса, свързани с съответните потребности на клиента.

Останалите класирани са: Борис Канев от Бургас, Ивайло Костов от Св. Влас, Петя Тодорова от Зверино, Александър Маринов от Враца, Георги Гаврилов от Враца, Василена Петрова от Враца и Никола Николов от Враца.

Първите двама по резултат в състезанието ще бъдат наградени с пътешестване до София и посещаване в " София Тех Парк “ на 01.06.2019г., където ще вземат участие в особено проведено събитие. Предвидени са и още награди за участниците - тонколонки, аудио слушалки и ваучери за " Escape room “.

Право на присъединяване в състезанието " Имам бизнес концепция! “ имаха възпитаници от 14 до 18 година За задачата те трябваше да снимат видеоклип, в който да показват своята предприемаческа идея. Получените клипчета бяха оповестени във Facebook страницата на състезанието, а гласоподаване от страна на потребителите на обществената мрежа дефинира най-хубавите.

Състезанието бе проведено от мрежата Областни осведомителни центрове в страната и Дирекция " Централно координационно звено “ в Министерски съвет. То започва на 15 април и завърши на 23 май. Конкурсът е част от самодейността на Европейска комисия " Европа в моя район “ 2019г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР