Георги Братов обикновено се представя като бай Георги от Свищов“,

...
Георги Братов обикновено се представя като бай Георги от Свищов“,
Коментари Харесай

На 78 бай Георги тегли кредити и обикаля света на стоп

Георги Братов нормално се показва като „ бай Георги от Свищов “, само че в битието му на български пенсионер няма нищо нормално. Той сърцато се втурва да оказва помощ, колчем чуе за злополучие някъде из родината, само че не това го прави толкоз уважаван посетител в Покана за пътешестване. Бай Георги е обиколил 60 страни, някои от които, като Нова Зеландия да вземем за пример, напълно самичък, на автостоп. Сигурна съм, че ви заинтригувах.

 

Чуйте диалога ми с него, който организирахме по телефона, защото сега господин Братов живее на 65 километра от София в село  Ябланица. Запитах го тези 60 страни откакто се е пенсионирал ли ги е избродил или е почнал по-отрано. Оказва се, че всичко е почнало преди повече от шест десетилетия в Свищов, когато отишъл на първи си излет.    

 

Пенсионерът Георги  Братов е благополучен в свогенското село Ябланица, където живее, тъй като е заобиколено от зеленина и върхове от над 1000 метра, които постоянно изкачва. Собствената продукция му оказва помощ да живее икономично и да влага в пътувания до Европа, само че за по-далечните пътешествия тегли краткосрочни заеми.

 

В началото на втората част от диалога ми с Георги Братов, който през сетпември ще стартира 79-ата си година го запитах в Нова Зеландия, която е пребродил на автостоп не са ли му се чудели къде е тръгнал с 22 кг раница напълно самичък.

„ Сигурно и аз съм прихванал от Алековския дух, нали и двамата сме от Свищов, та по тази причина съм подобен разпален екскурзиант “, споделя бай Георги Братов, с който беседваме за пристрастеността му към броденето по света.

 

Пенсионерът-пътешественик Георги Братов като възпитаник гледал научно-популарен филм за Варанаси на река Ганг и шест десетилетеия мечтал да я види онлайн. А през днешния ден споделя в Покана за пътешестване какво е да живееш в осъществен сън в Индия.

Дай Боже на бай Георги Братов и на всеки от нас дълъг живот и положително здраве да сбъдваме пътешественическите си фантазии. А на него – двойно, тъй като още не е бил в Китай и в Канада, а доста желае да ги посети.

 

В Покана за пътешестване ще прозвучи „ Блестя за теб “, най-новата ария на Интелиджънт мюзик проджект - супербандата на доктор Милен Врабевски. Парчето, което е първото записано на български език е част от  осмия албум на групата  “Miracles Beyond ”. Той  ще бъде показан на 15 май във Варна, а специфичен посетител на концерта ще бъде един от главните забъркани в записите – Richard Grisman.Традиционно за всички албуми на групата досега и този път в състава на плана блестят имена от международна големина. Ритъм секцията се сплотява към номинираните за Грами Simon Phillips (TOTO, Protocol, Judas Priest, The Who) и Ernest Tibbs. Вокалните линии пък са в осъществяване на Joseph Williams (TOTO), John Payne (ex-Asia), Carl Sentаnce (Nazareth), Richard Grisman (River Hounds) и главният вокалист на групата по време на живите осъществявания Славин Славчев.

 

Повече за парчето, можете да прочетете тук

https://dromomania.bg/2024/03/21/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d1%8a%d0%b2-%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d0%be%d1%82-10-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8-intelligent-music-project-%d1%81-%d0%bf%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a/

 

 

Не пропускайте да се разноските и в каменната приказка Гобустан в Азербайджан като чукнете тук:

https://dromomania.bg/2024/04/06/%d0%b3%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd-%d0%b2-%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d1%80%d0%b1%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bd-%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%83%d0%bd%d0%ba/

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР