Георги Близнаков, охранител на престъпния бос Ивайло Борисов -Ториното, който

...
Георги Близнаков, охранител на престъпния бос Ивайло Борисов -Ториното, който
Коментари Харесай

Похитителят на Адриан и гард на Ториното е воювал в ЧВК Вагнер

Георги Близнаков, охранител на незаконния необут Ивайло Борисов -Ториното, който наскоро бе задържан дружно с началника си и още двама индивида за отвличането на милионерския наследник освободен от съда заради липса на безапелационни доказателства, е бил част от секретния съветски частен боен отряд "Вагнер ". Това разкриха осведомени с биографията на 47-годишния Близнаков, представени от в. "Уикенд ". Около активността на частната военна компания "Вагнер " се разшумя през последните дни, откакто предходната седмица американските сили унищожиха сред 100 и 200 членове на частната войска при яростни боеве в Източна Сирия. 
Макар и руснаците, и американците публично да отхвърлят, че измежду жертвите при престрелката в Сирия са починали стотици наемници на "Вагнер ", съществуват задоволително данни за жестокото кръвопролитие на руснаци в Сирия. Заподозреният като основен участник в отвличането на Адриан Златков охранител Георги Близнаков също е бил част от частната войска "Вагнер ", разкриват негови познати. През есента на 2013 година телохранителят на Ивайло Ториното отпътува за Русия, с цел да се включи в подготвителен лагер. Според негови познати Близнаков се надявал да бъде утвърден и да се включи в секретни задачи на "Вагнер " против месечно заплащане от 3200 евро.
Българинът изкарал близо 2 седмици в подготвителен лагер на полигон в село Малкино в Южна Русия, преди да бъде отритнат поради неналичието на задоволителна физическа подготовка и стрелкови умения. "Обученията са се водили персонално от подполковник Дмитрий Уткин, който е подготвял бойци за завладяването на Крим ", настояват осведомени. В лагера за образование упражнявали над 1700 индивида като с изключение на Георги Близнаков имало още четирима българи. Всички те обаче били пренасочени към други съветски военни формирования. 
Така Георги Близнаков се озовал в различен съветски отряд завоенни дейности - "Тайфун " и като част от него е изпратен в Украйна напролет на 2014 година, с цел да подкрепя сепаратистите от Донецк и Луганск, които завзеха администрацията и кметството в Донецк и оповестиха основаването на Донецка национална република. Според признанията на самия Георги Близнаков, направени пред негови познати, той е прекарал в размирния Донецк повече от 3 месеца, като е взел участие в десетки военни сражения. Според данни на украинския портал "Миротворец ", Близнаков дори е бил награден с орден за вярна работа към непризнатата Донецка национална република.
Месеци откакто се завръща в България, Георги Близнаков бе задържан като основно настоящо лице в мутренско буйство на Околовръстното шосе. На 24 февруари 2016 година Близнаков, дружно с Христо Христов и Александър Гечев пребиха грубо спортиста Васко Наумов и брачната половинка му с железни палки, а казусът потресе цяла България, откакто дамата съумя да снима инквизицията с мобилния си телефон. Последваха шумни арести за охранителите на Ивайло Борисов - Ториното, които по документи се оказаха не негови гардове, а икономи и готвачи. 
Близнаков и останалите агресори от Околовръстното шосе обаче излязоха тихомълком от ареста след няколко седмици, а след това получиха минимални неоправдателни присъди. Любопитна детайлност е, че до момента в който течеше делото, Георги Близнаков избяга от България и още веднъж пребиваваше известно време в Донецка национална република, преди да се завърне скрито при започване на предходната година, с цел да приготви отвличането на Адриан Златков. "Докато Близнаков отсъстваше от страната, той беше наказан на ефикасен затвор от 2 години за друго свое нарушение.
Сега би било редно охранителят на Ивайло Ториното да влезе в пандиза за тази присъда, въпреки да бе пуснат на независимост от съда за отвличането на Адриан ", разяснява столичен прокурор. Срещу бандита още не е завършило и делото за побоя над спортиста Васко Наумов. Затова от държавното обвиняване се притесняват, че Близнаков още веднъж може да избяга от България, въпреки да му е наложена възбрана да напуща страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР