Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара

...
Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара
Коментари Харесай

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение сред Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в международен мащаб.

В светлината на тези събития две криптовалути демонстрираха свръхпродажба на дневния показател на относителната мощ (RSI), сигнализирайки за евентуална опция за купувачи.

На фона на известията за плануваните ответни ограничения на Израел против Иран след неотдавнашните му офанзиви с дронове и ракети, несигурността обхвана както крипто, по този начин и фондовите пазари, което докара до обилни спадове от предишния петък насам. Тези събития оказаха въздействие върху разнообразни механически индикатори.

По-конкретно, на 16 април дневният показател на относителната мощ на криптовалутите се срина до приблизително 35.12 пункта. Данните за RSI, получени от CoinGlass, разграничават две криптовалути, които се търгуват под този предел на свръх продажба.

Перспективата за по-нататъшна ескалация сред Иран и Израел обаче може да анулира този сигнал за покупка, без значение от изкусителния знак, подксазващ за свръх продадени токени, в случай че скептицизмът продължи да доминира.

В момента Cardano (ADA) се намира под междинната пазарна стойност със дневен RSI на равнище 29.52, сигнализиращ за свръх продадено положение като се търгува на цена от $0.456. ADA означи 20% спад през последните 7 дни.

Междувременно седмичният показател на относителната мощ на Cardano възлиза на 44.61, което демонстрира неутрална позиция за средносрочната вероятност. Това се съпоставя с краткосрочното му положение на свръх продаден токен, което подсказва за евентуална опция за покупка в този миг.

Техническият разбор, осъществен от крипто търговецът, дава удостоверение на този сигнал за покупка, като планува евентуални облаги, надхвърлящи 1,300% при идващия бичи цикъл. Макар че сходна висока прогноза може да не се реализира напълно, тя допуска идно повишаване на цените на ADA.

Chainlink (LINK) въпреки това, известният блокчейн, предоставящ пророчески услуги, споделя с Cardano сходен статус на свръх продаден актив въз основа на дневния си RSI. LINK обаче може да се похвали с още по-нисък 24-часов показател на относителна мощ от 29.18, след непретенциозен растеж от 0.1% в границите на същия интервал.

Търгувайки се на цена от $13.59 на 17 април, Chainlink съставлява евентуално преференциален сигнал за покупка за дълготрайните вложители. Въпреки това краткосрочните резултати остават несигурни на фона на ескалиращото геополитическо напрежение.

От 2023 година насам Chainlink е очевидец на възходящо търсене заради ролята си в агрегирането на данни отвън веригата за децентрализирано финансиране (DeFi). Тази функционалност придобива значение, защото активите в действителния свят (RWA) набират известност, подхранвани в допълнение от интереса на BlackRock към токенизацията.

Тази публикация не съставлява капиталов съвет. На вложителите се предлага да създадат лично изследване преди да подхващат каквито и да било дейности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР