Геополитическото напрежение ескалира и рискът от ядрена война достигна най-високата

...
Геополитическото напрежение ескалира и рискът от ядрена война достигна най-високата
Коментари Харесай

ООН: Рискът от ядрена война достигна най-високата си точка

Геополитическото напрежение ескалира и рискът от нуклеарна война доближи най-високата си точка, предизвестява Организация на обединените нации. Съединени американски щати имат за цел да затегнат разпоредбите за обезоръжаване на нуклеарните оръжия, осведомят от  Voice of America (VOA) .

От Организация на обединените нации показват, че световната рамка, която от години лимитира нуклеарното въоръжение, е подложена на възходящо напрежение. Междувременно Иран продължи да уголемява нуклеарната си стратегия.

Откакто стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна, Русия все по-често употребява тематиката за приложимост на нуклеарни оръжия. Страната се отдръпна от няколко от съглашения за контрола върху въоръжението.

През цялото това време Китай напълно очевидно и доста бързо продължава да развива нуклеарните си сили. Северна Корея продължава да усъвършенства оръжията си за всеобщо поразяване, предава Народоосвободителна въстаническа армия.

Съединените щати към този момент започнаха да обмислят опцията за интернационално помирение, което да подсигурява, че страните няма да могат да разполагат нуклеарни оръжия в орбита. " Всяко слагане на нуклеарно оръжие в орбитата на Земята е рисково и недопустимо ”, декларират от Организация на обединените нации.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР