Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти е темата

...
Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти е темата
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов - гост-лектор на форум “Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти“

" Геополитическата карта на Евразия - опасности и хоризонти " е тематиката на конгрес, в който гост-лектор ще бъде пловдивският депутат проф. Иво Христов. Събитието, проведено от гражданско съдружие „ Смисли ", ще се състои в Пловдив на 24 юни, събота, от 10.30 часа в зала „ Пълдин " на хотел Санкт Петербург.

Кои са главните геополитически артисти? Какви са новите трендове за развиване на международните спорове?

Каква си рисковите и заканите от експлоадиране навън военно огнище? Може ли Европа да развие „ устойчивост " към последствията от бежанската вълна, способна ли е да ограничи тероризма? Кой държи шахматните фигури и какви са идващите ходове на международната шахматна дъска? На всички тези въпроси на съботния конгрес ще отговорят проф. Иво Христов, доктор Пламен Пасков, доктор Малек Насер и докторантът Галин Дурев. Анализаторите ще посочат факторите, които доведоха до невиждан безпорядък, ще показват вероятните сюжети за развиване на международните процеси и ще обсъдят директните закани за България.

В миг на международни политически трансформации, вероломно множащи се терористични актове и неустойчивост стартира развой на преосмисляне на ролята на военните и икономическите междудържавни съюзи. Понятието суверенитет от ден на ден навлиза в политическата реторика, а военните дейности в Близкия изток не стихват. Затова е значимо да се чуят сериозните разбори, акцентират уредниците от гражданското сдружения „ Смисли ", отправяйки покана към пловдивчани за смислена съботна полемика.
(Програмата на събитието в прикачения файл).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР