Геомагнитната буря, която ще достигне Земята на връх Великден, е

...
Геомагнитната буря, която ще достигне Земята на връх Великден, е
Коментари Харесай

Геомагнитна буря достига Земята на връх Великден

Геомагнитната стихия, която ще доближи Земята на връх Великден, е от клас G3. Тя се дефинира като мощна, написа „ Метео Балканс “.

До края на април ще има още няколко по-силни слънчеви изригвания – на 22 април магнитна стихия ще е от клас G4 (изключително силна), както и на 26 и 27 април (отново клас G4).

Вижте прогнозата за идната дни

Специалистите предлагат да се заобикалят тежки физически натоварвания, да се употребяват повече течности, да се употребяват повече плодове и зеленчуци, са се заобикалят високоадреналинови спортове и напрежението.

Ето и скалата по която се дефинират геомагнитните стихии:

G1 – Слаба геомагнитна стихия. Има късмет за незначителни разстройства в радиокомуникациите и електропреносната мрежа, влияе върху мигриращите животни и птици.

G2 – Умерена геомагнитна стихия. Въздейства върху електрическите системи и електропреносната мрежа, астронавтите в околоземна орбита и спътниците, нарушавания в радиокомуникациите.

G3 – Силна геомагнитна стихия. Влияе негативно и може да аргументи щета на електронните устройства, електропреносната мрежа, орбиталните спътници, GPS навигацията, смущава радиокомуникациите.

G4 - Много мощна геомагнитна стихия. Смущения и спирания на електричеството, връзките, GPS навигацията, повреди в електронни и електрически уреди, заплаха за хората и системите в Международната галактическа станция.

G5 - Екстремна геомагнитна стихия. Срив на електропреносната мрежа, връзките, орбиталните спътници, риск за живота на астронавтите в околоземна орбита и така нататък

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР