Геолози откриха най-древните микроби на ЗемятаЕкип учени от Япония и

...
Геолози откриха най-древните микроби на ЗемятаЕкип учени от Япония и
Коментари Харесай

Геолози откриха най-древните микроби на Земята

Геолози откриха най-древните микроби на Земята
Екип учени от Япония и Франция откриха в Западна Австралия първите безапелационни следи за съществуването на живот на Земята още преди 3,46 милиарда години. Изводите от тяхното проучване бяха показани на конференция в Бостън.

„ Показахме микроскопичните вкаменелости, които открихме в местността Стрели Пул в Западна Австралия. Те съдържат същите субстанции и молекули като актуалните микроби. Удивително е по какъв начин са могли да доближат до наши дни в съвсем идеално положение “, съобщи Жулиен Алеон от Парижкия университет.

Още преди пет години Алеон и сътрудниците му откриха по време на разкопки в Стрели Пул няколко необикновени структури, чиито размери и състав бяха извънредно сходни с тези на цианобактериите и други микроби.

Редица учени се усъмниха тогава в тяхното битие и френските и японски геолози се върнаха в Австралия, с цел да търсят „ по-качествени “ вкаменелости.

Неотдавна те съумяха да открият няколко сходни микровкаменелости, химическият състав на които беше открит благодарение на ускорител на частици.

Оказва се, че химическият профил и на трите мостри е в действителност еднакъв, което удостоверява, че в Стрели Пул фактически са открити най-старите все още следи от живот на Земята. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР