Геолози откриха изключително добре запазени отпечатъци от динозавърска кожа в

...
Геолози откриха изключително добре запазени отпечатъци от динозавърска кожа в
Коментари Харесай

Геолози откриха добре запазени отпечатъци от динозавърска кожа

Геолози откриха извънредно добре непокътнати отпечатъци от динозавърска кожа в Южна Корея, заяви Българска телеграфна агенция. Те са на следи от стъпки на най-малкия прочут теропод - Minisauripus. Той е бил огромен колкото кос, а лапите му са били към 2,5 см. Във фосилизираните стъпки обаче има идеално непокътнати следи от кожа.

" Това са първите стъпки, намирани до момента, в които кожата е идеално отпечатана на цялата повърхнина " - сподели геологът Мартин Локли, почетен професор в университета на Колорадо. Открит в Канада тиранозавър е най-големият в света

Текстурата на динозавърската кожа наподобява на шкурка. Виждат се и дребни люспи, подредени като в преплетена тъкан. Стъпките - общо пет, са открити от Ким Кюн-су от националния университет в Чинджу.

Следите са оставени върху тъничък пласт тиня. Специалистите са видели и следи от капки, които демонстрират, че е валяло тъкмо преди този момент. След това отпечатъците са покрити с тиня и това ги е запазило. " Това е тайната за идеалната грижа за кожата " - сподели Локли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР