Геоложката служба на САЩ съобщи, че в сряда е започнало

...
Геоложката служба на САЩ съобщи, че в сряда е започнало
Коментари Харесай

Как вулканът Килауеа изригна и стана атракция на Хаваите

Геоложката работа на Съединени американски щати заяви, че в сряда е почнало изригване на на Хаваите, изхвърляйки лава на 30 метра височина и облаци пушек.

Кен Хон от Обсерваторията на вулканите в Хавай сподели пред Hawaii News Now, че изригването е почнало към 15:20 часа и е изцяло затворено в кратера Халемаумау.

Понастоящем няма закани за здания или близки общности, защото изригването е в границите на Националния парк.

Длъжностни лица обаче обявиха, че вулканичният газ и пушекът може да основат проблеми.

Хон сподели, че изригването в сряда е почнало „ доста бързо “.

„ Той е изцяло стеснен в Халемаумау “, сподели той. „ Понастоящем лавата наводнява дъното на Халемаумау, само че няма същински висок шадраван, който да се види отвън калдерата. “

Говорителят на Националния парк „ Хавайски вулкани “ Джесика Феракейн съобщи, че атракцията е готова за прилив от гости и придвижването към парка към този момент е забавено.

Паркът е отворен непрекъснато, само че Феракейн прикани посетителите да „ подходят отговорно “.

„ Ние сме разчувствани, само че сме и внимателни “, сподели тя и добави, че хората би трябвало да се обличат топло, в случай че се насочат към върха, и да бъдат търпеливи, защото паркингите ще бъдат цялостни.
 На Канарските острови: Вулканът отново изригна, анулираха всички полети На Канарските острови: Вулканът отново изригна, анулираха всички полети
Ново изригване на вулкана Кумбре Виеха на Канарските острови докара до анулацията на полетите, оповестиха през днешния ден летищните управляващи. Няколко а...

Изригването стана след ден на нараснала интензивност на вулкана.

Малко преди среднощ във вторник земетресенията се усилиха, след което мигрираха към върха. Те се ускориха още веднъж към обяд в сряда, което накара службата да увеличи равнището на предизвестие до оранжево.

Засега няма изясненост какъв брой дълго ще продължи изригването, само че през последните към 60 години изригванията в калдерата нормално са продължавали по-малко от година.

Последното изригване в Килауеа завърши през май след избухливо начало пет месеца по-рано.

Според специалистите, настоящето изригване не съставлява непосредствена заплаха за жителите на региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР