Географските информационни системи са инструмент за взимане на отговорни, важни

...
Географските информационни системи са инструмент за взимане на отговорни, важни
Коментари Харесай

Съвременният свят е невъзможен без географските информационни системи

Географските осведомителни системи са инструмент за взимане на виновни, значими политически решения на държавно и локално равнище. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков по време на откриването на конференция, отдадена на Световния Географска информационна система ден’2019.

„ Не мога да си показва пътната, железопътната, морската и речната инфраструктура без модерните приложения, основани на географски данни “, сподели той и напомни, че отрасловото министерство е приключило огромен план „ Единна осведомителна точка “, където са събрани големи масиви от данни за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура. Това оказва помощ освен за положителното обмисляне, само че и за положителната стопанска система при ръководството на публичните запаси, добави той.

По-късно през днешния ден министър Желязков ще получи Наградата на уредниците на Световния Географска информационна система ден – ЕСРИ България, за реализацията на плана „ Единна осведомителна точка “.

От началото на системата през юни, в нея към този момент се съдържа информация за 10 848 км електронни съобщителни мрежи, 12 090 км инфраструктура за разполагане на мрежи, 194 км електропреносна мрежа, 4216 км железопътна мрежа. Единната осведомителна точка дава опция на доста вложители да наблюдават за промени и идни действия по строителство и дейно да възнамеряват и координират построяването на физическа инфраструктура.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР