Географската карта на професионалния бокс е доста разнообразна. Тя се

...
Географската карта на професионалния бокс е доста разнообразна. Тя се
Коментари Харесай

България, Нова Зеландия, Камерун - няма граници за професионалния бокс

Географската карта на професионалния бокс е много разнообразна. Тя се е трансформирала доста през годините. Например, през октомври 2017 година международният първенец Антъни Джошуа трябваше да се качи на кръга против Кубрат Пулев. Българинът обаче се контузи и мястото му бе заето от камерунеца Карлос Такам.

Идната събота (31 март) Джоузеф Паркър ще се изправи против Джошуа в мач за обединяването на четирите от петте пояса в тежка категория. Новозеландецът е считан за цялостен новобранец в дуела, само че все пак се радва на неизменимата поддръжка на своите сънародници, които са известни най-вече с любовта си към ръгбито.

Ето за какво английският " Дейли Мейл " прегледа топ 10 на боксьорите в тежка категория и местата, от кое място те идват.

Изданието обръща съществено внимание на всеки един състезател от този лист, а измежду звездите попада и името на българската горделивост Кубрат Пулев.

От Куба, през България, Русия и Франция - ето какво съставлява актуалната карта на тежката категория в бокса.

Антъни Джошуа (20-0) - Англия



Домът наподобява разумно място за огромното начало. Джошуа е роден в Уотфорд, Хартфордшър. Майка му е нигерийка, а татко му - британец, с нигерийски и ирландски корени.


Джошуа показва Англия на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година Печели златен орден, а по-късно е разгласен за член на Ордена на Британската империя .

През 20-те си професионални борби, 28-годишният боксьор попива от любовта на всички свои сънародници. Имал е дуели в Манчестър, Лондон. Ливърпул, Шефилд, Нюкасъл и Кардиф.

Срещу Паркър ще се качи за повторно на кръга в уелската столица, откакто преди няколко месеца победи Карлос Такам точно на " Принсипалити Стейдиъм ".

Дионтей Уайлдър (39-0) - Съединени американски щати



Презатлантически двубой сред Джошуа и Уайлдър ще бъде вероятен, единствено в случай че британецът победи новозеландеца Паркър на 31 март. Очертава се героичен конфликт, който да възобнови остарялата англо-американска боксова омраза .


Джоузеф Паркър (24-0) - Нова Зеландия



Родителите на Паркър емигрират от Самоа в Нова Зеландия през 80-те. Баща му Демпси е кръстен на известния американски боксьор Джак Демпси. Именно той предава любовта към спорта на дребния Джоузеф.


Преди мача си с Джошуа, Паркър показа, че желае фамилията и роднините му да се гордеят с него .

Луис Ортис (28-1) - Куба

Известният с прякора Кинг Конг е единственият представител на Куба измежду професионалните боксьори. На севернокарибския остров има доста боксови гении, само че те се подвизават най-вече в аматьорските равнища.

Ако Ортис успее да преживее загубата от Уайлдър и да завоюва международна купа, то той ще се трансформира в първия латиноамериканец с пояс, роден отвън Съединени американски щати.

Ортис се надява да запише името си със златни букви в родната спортна история. Всички дефинират трикратния олимпийски първенец Теофило Стивенсон за най-великия кубински боксьор за всички времена, макар че той в никакъв случай не се качва на професионалния кръг.

Кубрат Пулев (25-1) - България

Кобрата има единствено една загуба от 26 мача на профи кръга - от Владимир Кличко през 2015 година

Общо 21 от всички негови срещи са се провели на територията на Германия. Лоялността му не е за обмен и той продължава да отбраната цветовете на своята татковина. Последните му два мача са и първите на територията на България.

Контузия го отхвърли от конфликта с Джошуа за международната купа в края на октомври, само че не е изключено двамата да се срещнат още веднъж.

Александър Поветкин (33-1) - Русия

Олимпийският първенец от Атина 2004 е единственият представител на Русия в тази листа.

Също като Пулев, той има загуба единствено от Владимир Кличко. Британската аудитория ще може да го види в деяние на 31 март, когато 38-годишният Поветкин ще се изправи против Дейвид Прайс.

През годините Русия е основала доста елитни боксьори, само че Поветкин по-често влиза в заглавията по неверни аргументи. Два пъти го хващат с допинг.

Джаред Милър (20-0-1) - Съединени американски щати

Непобеденият някогашен кикбоксьор към момента не се е изправял против съществени противници. На 29-годишна възраст, той разполага с цялото време на света, с цел да остави отпечатък в света на бокса.

Само 3 от 21-ата му професионални борби са завършили със съдийско решение. Очертава се тази година погледите на целия свят да са вперени в Джаред Милър.

Дилиан Уайт (23-1) - Англия

След като преди няколко дни нокаутира Лукас Браун по жесток метод , акциите на родения в Ямайка състезател скочиха фрапантно.

Карлос Такам (35-4-1) - Камерун

Камерунецът замести Кубрат Пулев в мача за международната купа против Антъни Джошуа в последния миг, само че надали английските фенове на спорта ще го не помнят по този начин бързо.

Той е единственият африканец в този лист, а през октомври завоюва благосклонностите на почитателите, тъй като съумя да оцелее до 10-ия рунд на багра в Кардиф.

Такам става експерт през 2005 година, като се боксира най-вече във Франция.

Доминик Бризил (19-1) - Съединени американски щати

Той е третият американец в топ 10, а преди две години устоя 7 рунда против Джошуа. Баща му има сполучлива кариера при дилетантите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР