Географската информационна система на Министерството на вътрешните работи получи награда

...
Географската информационна система на Министерството на вътрешните работи получи награда
Коментари Харесай

ГИС системата на МВР спечели отличието „ИТ проект на годината“


Географската осведомителна система на Министерството на вътрешните работи получи премия за най-значим ИТ план в категория „ Централна администрация “ на влиятелния конкурс „ ИТ план на годината “.

На публична гала в хотел InterContinental София на 19 февруари Младен Петров, шеф на Дирекция КИС-МВР получи оценката от името на министерството за построяването на първата по рода си в България цялостна ведомствена Географска осведомителна система за престъпни разбори, ръководство при рецесии и граничен надзор. Наградата връчи Атанас Темелков, ръководител на Държавна организация „ Електронно управление”.

„ Тази премия е оценка, както за високото равнище на плана, по този начин и за цялостната експертна активност на Министерство на вътрешните работи в построяването на системи в работа на страната. “ сподели Младен Петров.

Отличеният план „ Доизграждане на Географска осведомителна система „ Визуализация на данни от АИС на МВР” (ГИС ВДАИС) и Географска осведомителна система „ Управление при кризи” (ГИС УК)” е осъществен от ЕСРИ България по фонд „ Вътрешна сигурност “ на Европейския съюз, на база международно одобрени Географска информационна система технологии.

„ Географска информационна система системата на Министерство на вътрешните работи се базира на ArcGIS платформата, употребена от Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс и Европейската комисия, осигурявайки по този метод високо равнище на оперативна съгласуемост и резистентност “, акцентира Евгения Караджова, шеф на ЕСРИ България, водещата Географска информационна система компания у нас, като добави: „ С този план, Министерство на вътрешните работи приложи на процедура за първи път в България най-новите международни софтуерни благоприятни условия на Географска информационна система технологиите за 4D пространствено-времеви разбори и интеграция на системи и данни в действително време за потребностите на граничен надзор, ръководство при рецесии и престъпни разбори.”

Географската осведомителна система на Министерство на вътрешните работи разрешава осъществяване на мощни разбори и дейно обмисляне и ръководство на ресурсите, осигурявайки интеграция с разнообразни осведомителни системи и регистри, включително за видеонаблюдение, следене на мобилни единици и други с авансово оторизиран достъп.

Специален фокус на плана е подсистемата за патрулно-постовата активност за подкрепяне дейностите по запазване на границата, както и консолидиране на данни в действително време. Друга приложена иновация е основаването на специфичен 4D куб за пространствено-времеви разбори на трендовете.

За потреблението на системата са подготвени над 200 служителя на министерството от Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Национална полиция “, дирекция „ Анализ и политики “, дирекция КИС и други.

Повече от 20 проектабяха номинирани и се състезаваха за оценките в юбилейно 15-то издание на влиятелния конкурс „ ИТ план на година “, проведен от в. Computerworld.
###

ESRI Inc. e международен пионер и водач с 50-годишен опит в създаването и внедряването на географски осведомителни системи (ГИС), които действат като неразделна част от съвсем всеки вид организация. Основана от Джак Данджермонд и брачната половинка му Лаура през 1969г., през днешния ден ESRI Inc.. разполага с 3 000 високовалифицирани експерти, има 80 представителства и консуматори в над 200 страни по света. 24 000 обществени институции и над 400 000 компании по света употребяват Географска информационна система програмен продукт на ESRI. ESRI GIS платформата е призната за Географска информационна система стандарт в редица водещи организации, измежду които НАТО, Европейската организация за околна среда, структури на Европейската комисия и други Повече информация на:http://www.esri.com/.

ЕСРИ България е основана през 1995г. и е извънреден представител на ESRI Inc. за страната. ЕСРИ България e водач в региона на Географска информационна система на българския пазар. В продължение на близо 20 години ЕСРИ България осъществя стратегически Географска информационна система планове в народен мащаб и в разнообразни сфери на стопанската система, в това число кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, опазване на здравето, селско стопанство, обучение и други Компанията провежда Световния Географска информационна система Ден в страната ни. ЕСРИ България е сътрудник на българските университети и член на авторитетни български и интернационалните организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР