Геодезичните куполи като конструкция и наименование стават популярни след работата

...
Геодезичните куполи като конструкция и наименование стават популярни след работата
Коментари Харесай

Сливане с природата

Геодезичните куполи като структура и название стават известни след работата на класика в американската архитектура Бъкминстър Фулър. Той работи по подобряването им и налагането им като изключително ефикасна строителна форма.

 Снимка 389383

Геодезичните куполи (или куполни къщи) са енергоефективни, строят се с по-малко материали и надлежно са по-евтини, по-безопасни са в земетръсни региони. Освен това стоят завладяващо и дават доста благоприятни условия за интериор.

 Снимка 389384

Техниката на геодезичния купол употребяват и архитектите Bourgeois / Lechasseur, когато построяват комплекс за отмора измежду природата наоколо до град Квебек, Канада.

 Снимка 389385

Всеки от куполите е построен на обособена дървена платформа и разполага с тераса с джакузи и невероятна панорама към гората.

 Снимка 389386

Южното ревю значи оптимално потребление на дневната светлина. Тъмният интериор пък резервира слънчевата топлота по-дълго. Подовете са бетонни.

 Снимка 389387

В центъра на всеки купол са жилищните уреди - кухня, спалня,баня с душ. Не липсват никакви улеснения, а канадската природа прави останалото за всеки, решил да се отдръпна за известно време от градското всекидневие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР