Генсекът на БОК Белчо Горанов се срещна с делегация от

...
Генсекът на БОК Белчо Горанов се срещна с делегация от
Коментари Харесай

Белчо Горанов се срещна с делегация на Окаяма за Олимпиадата в Токио


Генсекът на БОК Белчо Горанов се срещна с делегация от Окаяма, отпред с кмета Масао Омори, в олимпийската ни централа. Японският град е сътрудник по програмата за предолимпийска подготовка на български спортисти за присъединяване им в Олимпийските игри Токио 2020. По силата на тази стратегия и подписано съглашение, в Окаяма се готвят националните ни тимове по битка – дами, бадминтон и волейбол – дами.

На срещата Белчо Горанов благодари на управлението на община Окаяма за отличните условия предоставени на нашите спортисти, както и за гостоприемството, което им е оказано. От своя стана кметът Омори съобщи подготвеност да одобряват и състезатели от други спортове, които към този момент имат извоювани квоти за присъединяване в игрите. Цялата общност на града е ангажирана с поддръжката на българските състезатели. В тяхна чест е създадена и културно-образователна стратегия, която да запознае жителите с българските обичаи от една страна, и от друга нашите спортисти да се допрян до японската просвета.


На срещата участваха и Ясуйоши Матсуда, заместител ръководител на общинския съвет на Окаяма, както и Румяна Динева, завеждащ интернационалния отдел на БОК. В края на срещата гостите получиха почетни значки на БОК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР