Генов е многократен държавен шампион на писта, а за победата

...
Генов е многократен държавен шампион на писта, а за победата
Коментари Харесай

Николай Генов спечели колоездачния критериум за Купа Долчини в София

Генов е нееднократен държавен първенец на писта, а за успеха в този момент сграбчи  44 точки от междинните спринтове, надалеч след него остана Ангелов с 31, бронзовият Константин Маринов (Цар Симеон) финишира със 17 точки.

Шампионът насочва взор в този момент към стартове в Румъния и Обиколката на България в края на идващия месец.

Първият Колоездачен празник на София събра хиляди в актуализирания от Столична община Западен парк. Събитието бе инициирано от Фондация " София - европейска столица на спорта ", която трансформира обичайния критеруим за Купа " Долчини " във живописен фестивал за феновете на велосипедите.

Заместник-председателят на Фондация " София - европейска столица на спорта " Анатоли Илиев награди призьорите, благодари на участници и фенове, като пожела празникът да се трансформира в обичаен в един от най-зелените паркове на града.

Състезанията за експертите във всички възрастови групи бяха със спринт на всяка трета обиколка по дългото 950 метра трасе. Имаше и съревнования за фенове - под и над 19-годишна възраст, които бяха без спринтове и първите трима пресекли финала печелеха медали.

Междувременно бе обещано началото на Графити съревнование под мотото " Мир и спорт ". 10 майстори в тази градска мода получиха по 12 спрея, с цел да нарисуват онлайн пред всички концепциите си на особено позиционирани табла от винил с размери 2х3 метра. За първенеца в една от най-популярните ърбан дисциплини бяха планувани премия от 100 лв. и 18 спрея бои.

Освен колоездачните и графити съревнования, празникът предложи на хилядите фенове още доста музика, градски спортни изяви и въодушевление. Специални щандове и палатки демонстрираха най-новите трендове при велосипедите, мнозина тестваха последните модели на производителите, а децата можеха да се срещнат от експерти с методите за безвредно каране на колело.

Столична община и Фондация " София - европейска столица на спорта " имат намерение този празник на ставащите от ден на ден и повече фенове на велосипедите да стане обичаен и да оглася всяко лято един от най-скоро обновените градски паркове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР