Гени, свързани с устойчиви на антибиотици супербактерии, са открити в

...
Гени, свързани с устойчиви на антибиотици супербактерии, са открити в
Коментари Харесай

Нови разкрития за апокалиптичната заплаха от резистентни на антибиотици супербактерии

Гени, свързани с устойчиви на антибиотици супербактерии, са открити в Арктик а, едно от най-затънтените места на земята, което демонстрира бързото разпространяване и световния темперамент на казуса с устойчивостта на бактериите към антибиотиците, написа английският в. " Гардиън ".

Гените в началото са били разпознати в болничен пациент в Индия през 2007-2008 година, по-късно в повърхностни води в Делхи през 2010 година, евентуално пренесени там посредством канализация, а в този момент са доказани в проби от почва от норвежкия архипелаг Свалбард в Полярния кръг, се показва в публикация в сп. Environment International. Те може да са били пренесени от мигриращи птици или хора, които са ходили там, само че човешкото влияние върху региона е минимално.
 Задава се всеобщ мор от банални инфекции поради злоупотребата с антибиотици
Задава се всеобщ мор от банални инфекции поради злоупотребата с антибиотици

Бактериите станаха резистентни на антибиотиците

Въпреки че гените, наречени blaNDM-1, са били разпознати в почвата в Свалбард, съществуването на супербактерии не е било. Гените могат да придадат на бактериите устойчивост към карбапенеми , които са антибиотици за лекуване на човешки болести, когато всички останали разновидности са били тествани и не са проработили.

Антибиотичната устойчивост заплашва да докара до световен " апокалипсис ", предизвести основният медицински експерт на Англия Дейм Сали Дейвис, а предходната седмица английският здравен министър Мат Хенкок я дефинира като по-голяма опасност от климатичните промени или война . Обикновените интервенции биха могли да станат животозастрашаващи, а бързо разпростиращите се и разрастващи се болести биха могли да преодолеят последната ни здравна отбрана, обръщайки близо век на незабравим прогрес в човешкото опазване на здравето.
 В Съединени американски щати откриха над 200
В Съединени американски щати откриха над 200 " кошмарни " бактерии, резистентни на антибиотици

Резистентността към антибиотиците се трансформира в призрачен сън за човечеството

За задачите на проучването е била извлечена ДНК от 40 проби от почвата от осем места в Свалбард, а измежду тях са били открити общо 131 гени, устойчиви на антибиотици. Генът blaNDM-1 е бил открит допълнително от 60 % от изследваната почва.

Това изобретение в подобен забутан район демонстрира ролята, която слабата хигиена може да играе в генерирането на устойчивост към антибиотиците , акцентира професорът по инженеринг на екосистемите Дейвид Греъм от Университета в Нюкасъл, който управлява научния екип. Въпреки че напъните за ограничение на растежа на устойчивостта са съсредоточени върху несъразмерната приложимост на антибиотици, това проучване демонстрира, че има и други пътища, посредством които устойчивостта може да се популяризира , добави той.

" Това, което хората сториха посредством несъразмерната приложимост на антибиотици, е да ускорят скоростта на еволюцията, създавайки резистентни варианти, които в никакъв случай преди този момент не са съществували ", уточни ученият. Най-важното е, че неприятната хигиена обезпечава плодородна почва за резистентни бактерии , които по-късно могат да разпространят бързо.
 Привикваме към антибиотиците, предизвестяват и от СЗО
Привикваме към антибиотиците, предизвестяват и от СЗО

От антимикробна устойчивост в Европейски Съюз са умряли 25 000 души

Изследването сподели нуждата от международна реакция на рецесията с устойчивостта, акцентира Греъм, на мястото на частичните старания в някои райони за ограничение на несъразмерното потребление на медикаментите в човешкото опазване на здравето. " Местните тактики не могат да създадат кой знае какво - би трябвало да мислим по-глобално ", настоя той, допълвайки: " Проблемът ще бъде политически. "

Богатите страни и богатите хора в разрастващите се страни, които се усещат изолирани от мръсните условия в международната немота, могат да станат жертва на същите супербактерии, защото резистентните бактерии се развиват бързо в неприятни хигиенични условия и могат да се разпространят доста далеко.
 Резистентни на антибиотици инфекции ще морят повече от рака, обезпокоени специалисти
Резистентни на антибиотици инфекции ще морят повече от рака, обезпокоени специалисти

Резистентността на бактериите към антибиотиците ще става по-опасна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР