Генетична мутация е причината някои хора да се наспиват само

...
Генетична мутация е причината някои хора да се наспиват само
Коментари Харесай

Генетична мутация позволява на някои хора да спят само по 4 часа на денонощие

Генетична разновидност е повода някои хора да се наспиват единствено след четири часа сън на денонощие, откриха учени от университета в Сан Франциско, предава БТВ.

Известни персони като някогашният английски министър председател Маргарет Тачър, американският президент Доналд Тръмп и немският канцлер Ангела Меркел спят по едвам четири часа. Повечето хора имат потребност от към осем часа сън, с цел да отпочинат.

Невролози от университета в Сан Франциско са открили, че това е допустимо с помощта на мутиралия ген ADRB1. При проучването им той е открит в над 50 фамилии, чийто членове спят с два часа по-малко от междинното за хората. Често тези хора са по-оптимистично настроени, могат да се оправят с повече от една задача по едно и също време и са по-енергични.

Проучването е открило също, че тези хора имат по-висок предел на болката, не страдат след дълъг полет с огромно разминаване на часовите разлики и могат да живеят по-дълго. Носителите на този мутирал ген са по-активни по време на будуване и по време на сън.

Учени пробват да създадат първата „ генетична редакция” в тялото на човек

Новото изобретение може да помогне до създаването на медикаменти, които да се преборят с последствията от непълен сън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР