Генетичен анализ и внимателно изследване на черепите на група беззъби

...
Генетичен анализ и внимателно изследване на черепите на група беззъби
Коментари Харесай

Откриха нов вид китове в Мексиканския залив

Генетичен разбор и деликатно проучване на черепите на група беззъби китове в североизточната част на Мексиканския залив откри, че те принадлежат към обособен, новооткрит тип, заяви електронното издание на "Гардиън ".

"Изненадана съм, че може да има непознати типове китове, изключително по този начин покрай нас ", сподели Линдзи Уилкокс, генетик от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), взела участие в установяването на новия тип. "Никога не съм допускала, че иска ми се случи да разказвам нов тип, толкоз вълнуващо изобретение ".

Популацията на новия тип китове е под 100 екземпляра. Видът е наименуван на името на американския биолог Дейл Райс. Доскоро се смяташе, че те принадлежат към типа ивичест кит на Брюде, въпреки за учените да бе ясно, че има разлики.

Новооткритият тип населява най-вече североизточния регион на Мексиканския залив и не се смесва с брюдеевите китове, обитаващи Индийския, Атлантическия и Тихия океан. Китовете на Райс се хранят главно покрай дъното, до момента в който брюдеевите китове намират храната си покрай повърхността, добави Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР