Генериращите мощности на AES България продължават да гарантират сигурността на

...
Генериращите мощности на AES България продължават да гарантират сигурността на
Коментари Харесай

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“ осигуриха 12,5% от потребената електроенергия в България през втората седмица на извънредно положение

Генериращите мощности на AES България не престават да подсигуряват сигурността на доставките с електрическа енергия в страната, като през интервала 23 – 29 март 2020 г, Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ и ВяЕЦ „ Свети Никола “ създадоха общо 97 813 МВтч. Благодарение на виновната си работа и спазвайки подхванатите ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19, чиновниците на AES България осигуриха 12,5% от потребената в страната сила през втората седмица от изключителното състояние.

Произведеното количество е с над 55% повече по отношение на предходната седмица. Това значи, че всеки 8-и мегаватчас електрическа енергия, употребена от битовите и икономически консуматори в този интервал, е създадена от мощностите на AES България. Между 23 и 29 март 2020 година най-модерната топлоелектрическа централа на Балканите Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ създаде 81 231 МВтч. електрическа енергия. Това съставлява 10,4% от цялото ползване на електрическа енергия в България в този интервал. За същото време най-големият ветроенергиен парк в България ВяЕЦ „ Свети Никола “ създаде 16 582 МВтч. електрическа енергия, което съставлява 2,1% от общата електрическа енергия, потребена в България сред 23 и 29 март 2020 година Всичко това за следващ път потвърждава основната роля за българската енергетика на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ и ВяЕЦ „ Свети Никола “.

С цел обезпечаване на здравето на чиновниците и непрекъснатостта на енергопроизводството се ползват строги противоепидемични ограничения на територията както на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “, по този начин и на територията на ВяЕЦ „ Свети Никола “. Достъпът на външни лица, които нямат сериозна роля за обезпечаване на производството е неразрешен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР