Генериращите мощности на AES България - най-модерната въглищна централа в

...
Генериращите мощности на AES България - най-модерната въглищна централа в
Коментари Харесай

ТЕЦ Ей И ЕС Гълъбово и ВЯЕЦ Свети Никола произведоха ток колкото за 1.8 млн. домакинства за 2 месеца по време на извънредното положение

Генериращите мощности на AES България - най-модерната въглищна централа в България – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “, и най-големият вятърен парк в страната – ВяЕЦ „ Свети Никола “, създадоха повече от 460 000 МВтч. електрическа енергия за българските консуматори в границите на изключителното състояние поради COVID-19 в страната. В изискванията на пандемия в интервала от 13 март до 13 май 2020 година Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ и ВяЕЦ „ Свети Никола “ осигуриха на енергийната система в страната електрическа енергия, равняваща се на междинното месечно ползване на близо 1,8 милиона български семейства. Дори в интервал на рецесия, енергийните доставки от двете централи бяха без спиране. И през двата месеца на изключително състояние Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ и ВяЕЦ „ Свети Никола “ работеха в синхрон с потребностите на енергийната система и диспечерските разпоредби от ЦДУ, гарантирайки енергийната сигурност на България.
AES България предприе редица ограничения, с цел да понижи рисковете за здравето на чиновниците по време на пандемията от COVID-19. От началото на рецесията достъпът на външни лица до двете централи е прекратен. На площадката на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ е построено „ градче на енергетика “ с пространства за краткотрайно настаняване. В случай на задълбочаване на рецесията във краткотрайните пространства ще обитават за 2 седмици на ротационен принцип чиновници, които са директно ангажирани с производството на електрическа енергия и основните действия на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “. Преди да влязат в „ градчето на енергетика “ всички чиновници ще бъдат тествани PCR проби за COVID-19.
Ръководството на AES България благодари на всички свои чиновници за техния висок професионализъм и дисциплинираност, които демонстрират в ежедневната си работа. „ Пандемията от COVID-19 към момента не е завършила изцяло. Затова подхванатите ограничения на територията на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ и ВяЕЦ „ Свети Никола “ не престават. Призоваваме нашите чиновници да бъдат все по този начин виновни към себе си и към здравето на своите сътрудници, като съблюдават строго наложените правила. Надяваме се скоро всичко да отмине и да можем да се върнем към естествения темп на живот “, разяснява Иван Цанков, изпълнителен шеф на AES България.
AES участва в България от 2001 година и е най-големият вложител в енергийния бранш на страната за последните 30 години с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв.. AES България е притежател на най-новата и най-високотехнологичната топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ”, както и на най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола ”.
Корпорацията AES (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 500. Генериращите ѝ мощности обезпечават налична и устойчива сила в 14 страни. Приходите на AES за 2019 година са 10 милиарда $, а активите ѝ общо надвишават 34 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР