Генерирането на в САЩ през последните 10 години нарасна с

...
Генерирането на в САЩ през последните 10 години нарасна с
Коментари Харесай

Джо Байдън възнамерява да намали цената на електрическата енергия в САЩ до 2 цента за киловатчас

Генерирането на в Съединени американски щати през последните 10 години набъбна с 4000%, само че към този момент нейният дял е едвам 3% от общия размер електрическа сила в страната. Администрацията на президента Джо Байдън има намерение да промени това, като до 2035 година усили каузи на слънчева сила до 40%, в случай че конгресът утвърди препоръчаните ограничения. Радикалното увеличение на каузи на слънчевата сила ще даде опция цените на електрическа сила в Съединени американски щати да паднат до 2 цента на киловатчас, а цената на дребно за семействата – до 4 цента за един киловатчас.

За да бъде реализирана тази цел Министерството на енергетиката към 2030 година би трябвало да усили двойно и даже тройно темпа на растеж в производството на слънчева сила. Това сигурно значи, че цената на силата, получена посредством слънчеви панели, ще продължи да пада.

Общата цена на слънчевата сила зависи от няколко променливи, в това число от размера на слънчевата електроцентрала, от цената на електрическата сила в съответния щат и от други фактори. През последните 10 години цената на слънчевата сила в Съединени американски щати е намаляла със 70%, само че с цел да може проектът на Байдън да бъде изпълнен, понижението на цените би трябвало да продължи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР