Генератори ще захранват с ток град Сърница до отстраняване на

...
Генератори ще захранват с ток град Сърница до отстраняване на
Коментари Харесай

Ситуацията в Сърница се нормализира

Генератори ще зареждат с ток град Сърница до премахване на множеството повреди в електрическата мрежа, провокирани от тежкия сняг. Това заяви представителят на EVN Крум Косев. В градчето имат личен елемент за сериозни обстановки, а от електроразпределителното сдружение всеки миг ще доставят още четири. Петте елемента ще останат до окончателното възобновяване на всички повреди.

До момента не е било пуснато аварийно зареждане поради повреди във вътрешната преносна мрежа, осведоми по-рано през днешния ден кметът Неби Бозов. Току-що е възобновена и връзката в мрежата на " Теленор ", също благодарение на генератори. Ситуацията бавно се нармализира.

Над 12 часа проведени от общината екипи са се борили с дълбоки над метър преспи по общинските пътища. Пътят за Медени поляни е бил изцяло непристъпен, само че след безсънна нощ и упорита работа към този момент е отворен.

" Най-важното е, че не допуснахме хора да пострадат, да закъсат в снеговете, че всички са добре ", разяснява Бозов. Той увери, че с екипа му имат цялостна подготвеност за предстоящите от сряда нови захлаждания и превалявания.

В електропреносната мрежа най-тежкият проблем там е пресечен 110-киловолтов далекопровод на Електроенергийния систематичен оператор, който би трябвало да възстановят екипи на оператора.

Множество провали са открити и по мрежата на EVN. Поне 8 са скършените железобетонни и железорешетъчни стълбове в планината. Правят се обходи в труднодостъпни места, с цел да се ревизира състоянето на оборудванията, като за задачата се изпълзват АТВ-та, моторни шейни, високопроходима техника. Където е недостъпно даже за нея, спешните екипи се придвижват пеш със снегоходки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР