Генеративните AI модели като ChatGPT могат да изпълняват много технически

...
Генеративните AI модели като ChatGPT могат да изпълняват много технически
Коментари Харесай

40% от работниците ще трябва да се преквалифицират през следващите три години заради ИИ

Генеративните AI модели като ChatGPT могат да извършват доста механически задания, като да вземем за пример писане и шифроване, добре - толкоз добре, че доста хора се опасяват, че технологията ще размени работата им. Ново изследване на IBM демонстрира, че хората не би трябвало да се опасяват от технологията, а по-скоро да я употребяват за лична облага.

Докладът на IBM проучва по какъв начин появяването на AI (ИИ - Изкуствен интелект) въздейства върху бизнес моделите на компанията, изключително във връзка с това по какъв начин те употребяват AI за осъществяване на своите интервенции и по какъв начин това се отразява на работните функции.

За да откри отговори на тези въпроси, IBM извади данни от две предходни изследвания, едно изследване на 3000 ръководители на равнище C в 28 страни и друго на 21 000 служащи в 22 народи. Резултатите демонстрираха, че AI безспорно ще докара до смяна в работната мощ и бизнеса, само че не безусловно към по-лошо.

Анкетираните ръководители пресметнаха, че 40% от тяхната работна мощ ще би трябвало да се преквалифицира през идващите три години заради внедряването на AI, което възлиза на цели 1,4 милиарда от 3,4 милиарда души в световната работна мощ, съгласно статистиката на Световната банка.

Въпреки това, 87% от тези ръководители чакат генеративният AI да разшири функциите, вместо да ги размени.

Според изследването на IBM IBV, възприемащите технологии, които сполучливо се преквалифицират, с цел да се приспособяват към „ измененията на работата, водени от технологиите, регистрират награда за ритъм на напредък на приходите от приблизително 15% “, а тези, които се концентрират върху AI, „ виждат 36% по-висок ритъм на напредък на приходите от своите сътрудници. "

„ ИИ няма да размени хората, само че хората, които употребяват ИИ, ще заменят хората, които не го употребяват “, сподели IBM в отчета.

Новата парадигма на умения измества техническите умения, които нормално са били предпочитани, като притежаване на STEM, което беше най-критичното умеене през 2016 година, към минимум предпочитаните през 2023 година Причината е, че в този момент принадлежности като ChatGPT разрешават на служащите да вършат повече с по-малко познания, както се отбелязва в отчета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР