Генерално не заемаме никаква позиция през последната година и половина

...
Генерално не заемаме никаква позиция през последната година и половина
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек : България е държава никаквица, която стои в небитието


" Генерално не заемаме никаква позиция през последната година и половина по никой стратегически, геополитически, външнополитически въпрос. България стои в небитието – хем е страна от Европейски Съюз, хем няма да изпрати оръжие, хем пращаме през трети страни, хем осъждаме експанзията, хем няма да подкрепим участието в НАТО на Украйна. Ние сме страна без позиция. Никой не почита тези, които са никаквици. Могат да те уважат, в случай че си на неверната позиция, само че си безапелационен ", заяви международният специалист Кристиян Шкварек в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него, когато се опитваш да стоиш на два стола, най-после падаш на земята, а България стои на стола и на Русия, и на НАТО и най-после никой не ѝ има вяра и никой няма да ѝ помогне.

" Не може една страна или една партия да диктува на друга кой да ги управлява. Вече стартира да се приказва за потребление на някакво тактическо нуклеарно оръжие. Възможно е в един миг Путин да се окаже в позиция или да го употребява, или да стартира да признава нещо, което проруската страна се пробва тотално да отхвърли ", уточни Шкварек пред Bulgaria ON AIR.

Той счита, че Русия евентуално върви към трета област на Украйна, която може да загуби.

" България страда от едно проклинание да взема неверната страна в огромните спорове и след това си сърбаме попарата от това нещо. Ние за първи път може да се окажем в позиция, в която страната ни е губеща без значение кой завоюва ", счита Шкварек.

Неговото мнение е, че може да се употребява тактическо нуклеарно оръжие и без да се аргументи Трета международна война.

 

" Щатите няма да натиснат бутона, тъй като руснаците са блъснали някъде в Украйна. Щатите няма да се самоубият и да причинят международен нуклеарен холокост, тъй като Путин е блъснал някакво украинско село ", показа гостът.

Според госта казусът на България не е, че не вземаме ясна и безапелационна позиция, а че вземаме такава първо от едната страна и по-късно от другата - това са безапелационни позиции, които си опонират.

" Това се дължи на голямата политическа рецесия в България и на това, че ние нямаме ясно ръководство, което да има ясна геополитическа устременост, и затова то да начертае за идващите 4 години някакъв проект ние с кои сме ", твърди Шкварек.

По думите му решението е политиците да създадат стъпка обратно от егото си и да осъзнаят, че спрямо предходната година тази година обстановката е друга за света и народът ще ги накаже, в случай че не образуват власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР