Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че украинските

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че украинските
Коментари Харесай

Украйна съобщава за успехи край Бахмут и на юг

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че украинските войски организират настъпателни дейности северно и южно от град Бахмут . По-специално, те са съумели да отстранят руснаците от позиции покрай Андреевка, цитира известието Руската работа на Би Би Си.

" По време на провеждането на настъпателни и щурмови дейности на Силите за защита съперникът беше заставен да се отдръпна от позиции в региона на Андреевка ", сподели във вторник сутринта Андрей Ковальов, представител на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

В същото време, съгласно него, руснаците са създали несполучливи опити за нахлуване в регионите северозападно от Орехово-Василевка, южно от Ивановски и западно от Клешчеевка .

На южния фронт украинските войски са постигнали триумф покрай село Старомайорское . Сега, съгласно представителя на Генералния щаб, Силите за защита са удържали завзетите позиции.

Като цяло през миналото денонощие по целия фронт са се състояли 35 сражения сред съветските и украинските войски.

Въоръжените сили на Украйна не престават да организират контранастъпление в мелитополското и бердянското направление, закрепили са се на постигнатите позиции, оповестява украинският Генерален щаб.
 FT: Зеленски дава обещание да форсира контранастъплението
FT: Зеленски дава обещание да форсира контранастъплението

Украйна още веднъж употребява западните оръжейни доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР