Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава тази сутрин,

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава тази сутрин,
Коментари Харесай

Боеве за Славянск след нощ с въздушна тревога над цяла Украйна

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна оповестява тази заран, че украинските военни са съумели да отхвърлен настъплението на съветската войска край Славянск и Херсон.

Тази нощ, към 3 часа сутринта, бе оповестена въздушна паника, която се отнася до съвсем цялата територия на Украйна, в това число западните елементи. Украински организации оповестиха за гърмежи в Харков, само че следствията от тях към момента не са известни.

Близо до Славянск украинските военни " отблъснаха вражеско нахлуване и изтласкаха окупаторите обратно край селището Долина " (то се намира на границата сред Харковска и Донецка област - бел. ред.). " Противникът организира щурмови дейности край прилежащото обитаемо място Мазановка, боевете не престават ", оповестява Генералният щаб.

Руските войски обстрелват гражданска инфраструктура в регионите на Северск и Грихоровка в опита си да напреднат към Клематорск. Украинският общоприет щаб оповестява за боеве, които води към Вернекаменские, Белогоровка и Григоровка - три села , които се намират на територията на Луганска област, което значи, че се оспорват границите на региона, за която Русия твърди, че е постигнала цялостен надзор. Руските войски обаче съгласно сводката напредват край Луганское (село покрай Светлодарск на границата с Луганска област).

Руската войска продължава да обстрелва селища по линията на прикосновение и да нанася ракетни удари по обекти в Николаевска област в посока Южен Бужск.

Украинският общоприет щаб оповестява и че Черно море съветският флот разполага с " четири носителя на високо прецизни оръжия ".

През последните 24 часа украински бомбардировачи и бойни самолети са унищожили два полеви склада за муниции, две взводни укрепления и 10 транспортни средства, се споделя в отчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР