Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна подготви обобщение за

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна подготви обобщение за
Коментари Харесай

Вижте загубите на Русия към шестия ден на войната

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна приготви резюме за протичащото се на бойното поле в шестия ден от съветската инвазия в Украйна. Към 12.00 часа на 01.03.2022 година прогнозните загуби от въоръжение и военна техника на съперника на въоръжените сили на РФ са: самолети - 29 единици, хеликоптери - 29 единици, танкове - 198 единици, бойни бронирани машини - 846 единици, член системи - 77, системи за противовъздушна защита - 7 единици, MLRS - 24 единици, БЛА - 3 единици, ATT - 305 единици, резервоари за гориво - 60 кораба, лодки - 2.

Като цяло съветските войски са забавили темпото на настъплението, само че въпреки всичко не престават да напредват в някои направления. Те обаче изпитват усложнения с горивото и боеприпасите, няма по какъв начин да ги попълнят. Руснаците не са съумели да завладяват Чернигов и Харков, по тази причина изстреляли ракети по жилищните региони в тези градове. Руските войски държат градовете Суми, Лебедин и Ахтирка в обграждане, съперникът се прегрупира, с цел да продължи настъплението в посока Киев. В региона на Донецк съветски войски, подкрепени от артилерия, безрезултатно се пробват да завладяват Мариупол.

Не са били реализирани задачите за влизане в административните граници на Донецка и Луганска области. В Таврийско направление руснаците са достигнали обитаемоте места Скадовск, Голая Пристан, Херсон, Нова Каховка. Прегрупират се и настъпват в посока Николаев. В Буча, Гостомел, Нов Басанов войските на Москва правили грабежи.

" Въпреки обстоятелството, че Руската федерация е страна по Женевските конвенции за отбрана на жертвите на войната, нейните войски смело нарушават нормите на интернационалното филантропично право в Украйна. Противникът е концентриран върху обкръжаването на столицата ", се споделя в известието на Генералния щаб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР