Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че неделя е

...
Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че неделя е
Коментари Харесай

Украинската армия: Неделя беше труден ден за силите ни

Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, че неделя е бил сложен ден за армията, като добави, че съветските военни не престават с обстрела в съвсем всички посоки, съобщи Ройтерс.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили написа на британски език във Фейсбук, че силите във военно-въздушната база Василкив (намираща се югозападно от Киев) са се съпротивлявали против артилерийски удари и офанзиви на Русия.

Междувременно, украинското министерство на вътрешните работи заяви, че от началото на съветското навлизане са били убити 352 украински цивилни, в това число 14 деца. По данни на здравното министерство 1684 души, измежду които 116 деца, са били ранени, съобщи Асошиейтед прес.

В изказването на министерството не е посочена информация за жертви и ранени в редиците на украинските въоръжени сили.

Русия твърди, че военните й взимат на прицел единствено украински военни обекти, а цивилното население на Украйна не е изложено на заплаха, показва АП.

Русия не е популяризирала информация за загуби измежду военните й. Руското министерство на защитата разгласи през вчерашния ден, че има убити и ранени съветски бойци, само че не заяви броя им, напомня Българска телеграфна агенция.

Взривове се чуват рано тази заран в украинската столица Киев и в град Харков, заяви Държавната работа за специфични връзки, представена от Ройтерс.

В Киев беше умерено в продължение на няколко часа преди гърмежите, уточни в Телеграм службата за специфични връзки.

Украинската организация УНИАН съобщи по-рано през днешния ден, че по данни на Държавната работа за специфични връзки в посока към Украйна летят изтребители от Беларус. Информацията не е доказана от други източници.

УНИАН заяви и че тази нощ ракета е уцелила жилищна постройка в центъра на Чернигов. Разразил се е пожар и пламъците са обхванали два етажа. Засега не е известно какъв брой души са потърпевши.

Командването на украинските сухопътни сили уточни във Фейсбук, че различен украински град - Житомир, е бил ударен от снаряди през нощта, съобщи Ройтерс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР