Генералният щаб на сръбските въоръжени сили предложи на министъра на

...
Генералният щаб на сръбските въоръжени сили предложи на министъра на
Коментари Харесай

В Сърбия поискаха връщане на казармата

Генералният щаб на сръбските въоръжени сили предложи на министъра на защитата и фиктивен водач на ръководещата партия Милош Вучевич да поддържа връщането на наложителната военна работа, предадоха сръбски медии.
Официалните изтъквани от армията цели са да се усилят отбранителните качества на страната, подмладяването и комплектоването, обучаването на запас, излиза наяве от известие на Министерството на защитата. Сред причините в поддръжка на връщането на наложителната казарма са и изводите, наложени при " обстоен обзор на общата обстановка в сигурността " и актуалните провокации, " с които се сблъсква Сърбия като неутрална страна ".
Висшите военни оферират казармата да е до четири месеца.
Предложението е отправено към президента на страната и висш главнокомандващ Александър Вучич. Преди той да разяснява - две седмици откакто съоснованата от него Сръбска прогресивна партия (СНС) си върна болшинството на оспорвани парламентарни избори - позицията си разгласи приемникът му отпред на СНС Милош Вучевич.
" Сърбия не се готви за война, само че са нужни нови попълнения във въоръжените сили ", сподели той.
Казармата в Сърбия стана доброволна през 2011 година По думите на Вучевич от този момент 13 генерации са излезли от аварийния състав на сръбската войска и съществува нужда нови генерации да пазят страната.
Ако предлагането на сръбските военни бъде признато, Сърбия ще се подреди до Гърция, скандинавски и балтийски страни, които анулираха, а по-късно върнаха наложителната военна работа.
Предложението си проправя път в обществения спор след над две седмици митинги поради изборите, които опозицията счита за нечестни и манипулирани.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР