Генералният щаб на руската армия обяви, че е постигната пълна

...
Генералният щаб на руската армия обяви, че е постигната пълна
Коментари Харесай

Руската армия обяви, че е постигната пълна победа над терористите в Югозападна Сирия

Генералният щаб на съветската войска разгласи, че е реализирана цялостна победа над " терористите " в Югозападна Сирия.

В интервенцията на сирийските въоръжени сили, поддържани от съветската авиация, са били " освободени " повече от 3 300 квадратни километра в областите Кунейтра, Дара и Суейда, а " Ислямска страна " и останалите джихадисти са били унищожени, уточни военачалник Сергей Рудской. Той заяви, че съветски военни служители на реда ще наблюдават за спазването на разграничителната линия сред Сирия и Израел на Голанските възвишения:

" Миротворци от Организация на обединените нации, съпровождани от съветски военни служители на реда, направиха първия от шест години патрул на разграничителната линия. За временен интервал е планувано там да бъдат основани осем наблюдателни поста на военната полиция на въоръжените сили на Русия " - сподели военачалник Сергей Рудской от съветския общоприет щаб.

Израел и Йордания оповестиха, че са отбили опити на бойци от " Ислямска страна " да избягат на тяхна територия.

Битката за Югозападна Сирия стартира на 19 юни с въздушни удари над селищата, следени от бунтовниците. Повече от 140 хиляди локални поданици бяха прокудени от домовете си. Над 120 цивилни починаха на 25 юли при набези на " Ислямска страна " в региона на Суейда.

Информацията е на Агенция Франс Прес и ТАСС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР