Генералният секретар на правителството на Република Северна Македония, Мухамед Зекири,

...
Генералният секретар на правителството на Република Северна Македония, Мухамед Зекири,
Коментари Харесай

Генералният секретар на правителството на РСМ подава оставка

Генералният секретар на държавното управление на Република Северна Македония, Мухамед Зекири, съобщи, че подава оставка, заяви МИА.

„ Г-н министър председател Димитър Ковачевски, през цялата ми кариера постоянно съм избирал верния път, пътя на честността, справедливостта и истината. Искам да остана правилен на тези полезности. Поради това, като човек, притежаващ персонален интегритет, депозирам оставка от поста общоприет секретар на държавното управление на Република Северна Македония”, написа Зекири във " Фейсбук ".

Той съобщи, че има вяра в институциите на системата, в справедливостта и правораздаването и в това, че истината ще излезе нескрито, като е подготвен да потвърди невинността си пред институциите когато и да е.

Оставката на Зекири идва откакто прокуратурата за проведена престъпност и корупция подреди следствие против двама хърватски жители и почитан държавен чиновник, който е обвинен в корист със служебно състояние.

Зекири е обвинен в корист със служебно състояние при подписване на контракт без процедура за социална поръчка в интервала април 2021-януари 2022 година, подпомаган от двама други обвинени.

В резултат обвинените си обезпечили 57,9 милиона македонски денара /940 000 евро/ за юридически услуги, което надвишава договорната сума за консултантски услуги от 795 000 евро, което значи, че те са получили нелегално сумата от 145 400 евро.

Премиерът, Димитър Ковачевски съобщи, че почита решението на Зекири да подаде оставка като акт на политическа отговорност. „ Правителството скоро ще стартира процедура за избор на нов общоприет секретар”, съобщи министър председателят Димитър Ковачевски пред МИА. „ Очаквам транспарантна и самостоятелна процедура от прокуратурата, а правосъдните управляващи да почитат презумпцията за невинност”, сподели министър председателят Ковачевски, заяви Нова ТВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР