Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов заяви, че всяко забавяне

...
Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов заяви, че всяко забавяне
Коментари Харесай

Караиванов: Забавим ли се след 1 май, пълен формат няма как да има

Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов съобщи, че всяко закъснение за възобновяване на футболния сезон след 1 май т.г. ще провали опцията за доиграването на шампионата в цялостен формат.

" Изработихме три разновидността. Всичко се трансформира безусловно всеки ден. На този стадий се оферират за бързо разискване. Единственият вид да се доиграе шампионата в целия му формат, плейофите, полуфиналите, баражите за влизане и изпадане, да стартира на 1 май и да приключи на 27 юни. Това е крайната дата, която УЕФА дава. Това е неповторимо оптимистичен вид.

Напълно наясно сме с това, че най-малко две седмици преди този момент играчите би трябвало да водят сериозна подготовка. Те сега не могат и да упражняват. Това е средата на април и всичко това става много имагинерно. Футболният съюз следва правила и се придържа към действителната обстановка. Искаме да покажем, че след 1 май забавим ли се, оттова нататък изиграване на мачовете в цялостен формат няма.

В Испания Лигата споделя - отлагаме за неопределен срок. Това е най-правилното сега. Никой не може да каже докога ще продължи рецесията и дали ще може да се играе футбол. У нас, евентуално с помощта на овладяната обстановка и шанса ни, сме в друга обстановка. Нещата ще мутират в границите на седмица съгласно мен, само че аз бих бил удовлетворен до края на месеца да имаме някакво решение. И самите клубове приканват по тази причина, а за какво не и футболистите, които би трябвало да имат някаква изясненост ", сподели някогашният състезателен публицист пред сътрудниците от " Дарик ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР