Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов лансира нов вариант за

...
Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов лансира нов вариант за
Коментари Харесай

Караиванов лансира идея за efbet Лига с 18 отбора

Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов стартира нов вид за дотъкмяване на сезона в професионалния ни футбол. До него може да се стигне, в случай че сегашният шампионат не бъде доигран, каквато заплаха става все по-реална.
 Тим от елита пожела преустановяване на шампионата
" Болката на клубовете е какво ще се направи при дефинитивно преустановяване на шампионата. Завършването на шампионата по спортно-технически аршин е най-хубавият вид, само че при тази обстановка в света и Европа той е съвсем неосъществим. България към този момент е в положително състояние с помощта на ограниченията, които се взеха от страната, и държанието на хората.
Ако обстановката го наложи, и след дефинитивно решение на ФИФА и УЕФА, бих предложил на клубовете у нас вид, който е основан на концепцията на сътрудниците от Арда, само че го добавя.
Временното класиране става извънредно, без изпадащи тимове от efbet Лига, първите четири от върха на Втора лига да получат право на промоция. Без изпадащи тимове и от Втора лига.
Това значи от новия сезон в елита да започват 18 тима и да изиграят 34 кръга. Това ми е концепцията за пред клубовете и БФС.
Бих призовал всички - идва време за жертви, взаимни отстъпки и взаимност. Целта е да излезем от рецесията с минимални провали ", сподели Караиванов в ефира на Диема.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР