Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов лансира нов вариант за

Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов лансира нов вариант за ...

Караиванов лансира идея за efbet Лига с 18 отбора.

Генералният секретар на ПФЛ Атанас Караиванов лансира нов вариант за довършване на сезона в професионалния ни футбол. До него може да се стигне, ако сегашният шампионат не бъде доигран, каквато опасност става все по-реална.
Тим от елита пожела прекратяване на шампионата
"Болката на клубовете е какво ще се направи при окончателно прекратяване на първенството. Завършването на първенството по спортно-технически критерий е най-добрият вариант, но при тази ситуация в света и Европа той е почти невъзможен. България засега е в добро положение благодарение на мерките, които се взеха от държавата, и поведението на хората.
Ако ситуацията го наложи, и след окончателно решение на ФИФА и УЕФА, бих предложил на клубовете у нас вариант, който е базиран на идеята на колегите от Арда, но го допълва.
Временното класиране става крайно, без изпадащи отбори от efbet Лига, първите четири от върха на Втора лига да получат право на промоция. Без изпадащи отбори и от Втора лига.
Това означава от новия сезон в елита да стартират 18 отбора и да изиграят 34 кръга. Това ми е идеята за пред клубовете и БФС.
Бих призовал всички - идва време за жертви, компромиси и солидарност. Целта е да излезем от кризата с минимални поражения", каза Караиванов в ефира на Диема.

Източник: sportal.bg