Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш предупреди

...
Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш предупреди
Коментари Харесай

ООН: Пандемията води до катастрофа за поколенията

Генералният секретар на Организацията на обединените народи Антониу Гутериш предизвести във вторник за " злополука за генерации " след най-голямото спиране на образованието в историята заради пандемията от ковид.
Затварянето на учебните заведения допълнително от 160 страни е засегнало над 1 милиард възпитаници съгласно данни на Организация на обединените нации.
Освен това минимум 40 милиона деца по света са пропуснали да учат „ през сериозната си предучилищна година “, сподели Гутериш.
В резултат на това светът е изправен пред „ злополука на генерации, която може да изхаби недоразвит човешки капацитет, да подкопае десетилетия прогрес и да изостри вкоренените неравенства “, сподели той, като започва акцията на Организация на обединените нации „ Спаси нашето бъдеще “.
" След като локалното предаване на COVID-19 е под надзор, връщането на учениците в учебни заведения и образователни институции допустимо най-безопасно би трябвало да бъде главен приоритет ", сподели той. „ Консултациите с родители, полагащи грижи, учители и младежи са съществени “.
250 милиона деца към този момент са били отвън учебно заведение преди пандемията, а единствено една четвърт от учениците в междинните учебни заведения в разрастващите се страни излизат от просветителната система с съществени умения, добави Гутериш.
Лидерът на Организация на обединените нации съобщи, че актуалната обстановка е " определящ миг " за младежите в света. Той също по този начин прикани за наново отваряне на учебните заведения, откакто вирусът е под надзор.
" Решенията, които държавните управления и сътрудниците вземат в този момент, ще имат трайно влияние върху стотици милиони младежи и върху вероятностите за развиване на страните през идващите десетилетия. "
Препоръките на Организация на обединените нации идват на фона на спорен напън в Съединените щати да се отворят още веднъж учебните заведения, въпреки броят на новите инфекции в страната да продължава да нараства. Досега близо 694 000 са починали по целия свят, до момента в който над 18 милиона са били инфектирани.
И още:СЗО с апел: Не въвеждайте още веднъж карантина поради COVID-19
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР