Генералният секретар на ООН призова за глобална солидарност с Африка,

...
Генералният секретар на ООН призова за глобална солидарност с Африка,
Коментари Харесай

Гутериш зове за глобална помощ за Африка

Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани за световна взаимност с Африка, предупреждавайки, че пандемията от ковид заплашва континента и напредъка му.
„ Съществуващите неравенства ще се влошат, а гладът, недохранването и излагането на инфекции ще се усилят “, съобщи Антонио Гутериш във видеосъобщение.
„ Търсенето на африкански артикули, туризъм и парични преводи към този момент понижава. Отварянето на комерсиалната зона се отсрочва и милиони хора могат да бъдат потопени в последна беднотия “.
Шефът на Организация на обединените нации прикани за интернационалните дейности за подсилване на африканските здравни системи, продължение на снабдяването с храна и преустановяване на финансовата рецесия. Той сподели, че африканските страни би трябвало да имат еднакъв достъп до всяка ваксина и лекуване и че те самите би трябвало да спрат споровете и насилствения екстремизъм.
Гутериш съобщи, че Африка би трябвало да получи 200 милиарда $ от интернационалната общественост като част от апела му за световен пакет от най-малко 10% от международния Брутният вътрешен продукт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР