Генералният секретар на ООН пристигна от Кайро на граничния пункт

...
Генералният секретар на ООН пристигна от Кайро на граничния пункт
Коментари Харесай

Хуманитарни пратки не могат да стигнат до Газа от дни

Генералният секретар на Организация на обединените нации дойде от Кайро на граничния пункт Рафа, където чакат повече от 200 камиона, натоварени с към 3000 тона помощ за линията Газа.

Антониу Гутериш прикани всички страни да работят дружно, с цел да подсигуряват, че филантропичната помощ ще доближи до палестинците в обсадения анклав.

 
Тези камиони не са просто камиони, а избавителен пояс, разликата сред живота и гибелта за толкоз доста хора в Газа. Не съм благополучен да ги видя блокирани тук. Трябва да ги накараме да се движат. Да се реалокират от другата страна на тази стена. Това би трябвало да стане допустимо най-бързо и колкото може повече.
Антониу Гутериш – общоприет секретар на Организация на обединените нации

По информация на Ал Кахера Нюз граничният пункт Рафа – единственият път към Газа – трябваше да бъде отворен в петък, само че Египет съобщи, че му би трябвало повече време за ремонт на повредените пътища.

Организация на обединените нации упорства, че доставката на незабавна помощ в линията Газа през Рафа би трябвало да стане " през идващия ден или малко повече от един ден ".

Около един милион души са били вътрешно разселени, в това число над 350 хиляди, които обитават в лагери, основани от Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР